Situacija kaista: Rusija pagrasino užpulti JAV kosminius objektus – kas nutiko?  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Konstantinas Voroncovas mano, kad JAV naudoja civilinius kosminius objektus kariniams tikslams. Anksčiau Baltieji rūmai perspėjo, kad bet kokios rusų atakos prieš Amerikos palydovus ar kitą infrastruktūrą išprovokuos „tinkamą atsaką".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerijos Neplatinimo ir ginklų kontrolės departamento vadovo pavaduotojas Konstantinas Voroncovas vasario 16 dieną pareiškė, jog Rusija gali atakuoti JAV civilinius kosminius objektus, kurie naudojami kariniams tikslams, praneša RF „Interfax".

K. Voroncovas mano, kad JAV veiksmai peržengia nekenksmingo kosminių technologijų naudojimo lygį Rusijos ir Ukrainos kare.

„Kalbame apie JAV ir jų sąjungininkų civilinės infrastruktūros komponentų naudojimą kosmose, įskaitant komercinę infrastruktūrą, kariniams tikslams", – Federacijos taryboje sakė K. Voroncovas.

Anot jo, Vašingtono veikla yra tiesioginis dalyvavimas ginkluotame konflikte, todėl tokią kosmoso infrastruktūrą galima pavadinti „kvazi civiline". Ir tai gali tapti „teisėtu keršto taikiniu".

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5878 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Panašūs grasinimai iš Maskvos jau buvo girdėti dar praėjusių metų spalį. Šiuo atžvilgiu Vašingtonas perspėjo, kad bet kokios atakos prieš Amerikos palydovus ar infrastruktūrą sukels „tinkamą atsaką". JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby sakė, kad Baltieji rūmai ketina panaudoti visas priemones, kad atskleistų ir patrauktų Rusiją atsakomybėn už bet kokią tokią ataką, jei ji įvyktų.

„Į bet kokią ataką prieš JAV infrastruktūrą bus reaguota nedelsiant ir tinkamai", – žurnalistams sakė J. Kirby.

Rusiškas leidinys „Karinė apžvalga" paskelbė medžiagą, kurioje aprašomos kosminių objektų naikinimo priemonės. Visų pirma buvo sakoma, kad Rusija kaip priešpalydovinius ginklus gali naudoti šiuos:

  •      priešraketinė sistema A-235 „Nudol", galinti perimti objektus nuo 50 km iki 1000 km aukštyje;
  •      aviacijos kompleksas 30P6 „Kontakt";
  •      naujausios kartos S-500 priešraketinės gynybos sistema.

 

Pasak eksperto Romano Khimicho, Rusija tikrai turi priemonių sunaikinti objektus kosmose, tačiau neturi pakankamai ginklų, kad galėtų veiksmingai vykdyti kampaniją prieš daugybę palydovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(25)
(-13)

Komentarai ()