Rusai smogė fosforo, magnio ir kasetiniais šaudmenimis - skelbiama, ką daro Ukraina (Video)  ()

Ukrainos gynėjai teigia, kad Rusijos kariai pagerino žvalgybą ir tapo tikslesni. Nepaisant to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos atremia jų atakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšiai prie Avdijivkos, Donecko srityje, turėtų įeiti į istoriją. Apie situaciją šioje srityje papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 110-osios atskirosios mechanizuotosios brigados spaudos tarnyba.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai praneša, kad nuo pat invazijos pradžios įsibrovėliai Avdijivką ir jos apylinkes apšaudė fosforo, magnio ir kasetiniais šaudmenimis bei kitais artilerijos sviediniais. Kasdien Rusijos ginkluotosios pajėgos bando prasiveržti pro gynėjų pozicijas, tačiau ukrainiečiai laikosi, nepaisydami intensyvios priešo ugnies.

„Kiekvieną kartą kasamės giliau, šauname taikliau, stebime kiekvieną perimetro milimetrą“, teigia kariai.

Karys šaukiniu „Fidel“ vaizdo įraše pasakojo, kad rusai atakuoja fosforo užtaisais, paleidžiamais „Grad“ sistemomis, taip pat naudoja kasetinę amuniciją, nors abu yra draudžiami Ženevos konvencijos. Užpuolikai ieško gynybos linijos atkarpų, kur galėtų lengviau prasibrauti, bet nesėkmingai, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos atremia visas atakas.

 

Anot 110-osios motorizuotosios brigados kario šaukiniu „Mulat“, daliniui labai reikia papildomos ginkluotės, ypač artilerijos sviedinių. Karys, vardu Andrejus, teigia, kad pastaruoju metu rusai pakeitė taktiką ir dabar yra tikslesni.

(34)
(1)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: