„Internet Explorer 9“ nepripažins „Windows XP“  (29)

Naujausia „Microsof“ interneto naršyklės versija „Internet Explorer 9“ neveiks kompiuteriuose su „Windows XP“ operacine sistema, pranešė „Computerworld“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ atstovai pabrėžia, kad su „Windows XP“ OS bus nesuderinama ne tik ankstyvoji IE9 „beta“ , bet ir galutinė naršyklės versija.

Leidinys atkreipia dėmesį, kad „Microsoft“ tapo pirmąja programinės įrangos gamintoja, kurios kuriamos interneto naršyklės nebebus suderinamos su „Windows XP“ operacine sistema.

Nors „Microsoft“ išbraukė „Windows XP“ iš „Internet Explorer 9 Platform Preview“, kurią jau siūloma parsisiųsti ir išbandyti, suderinamumo sąrašo, dažniausiai užduodamų klausimų apie IE9 rinkinyje bendrovė stengiasi išvengti tiesaus atsakymo į klausimą, ar Internet Explorer 9“ veiks „Windows XP“ aplinkoje. Atsakyme į šį klausimą teigiama, kad „dar per anksti kalbėti apie IE9 galimybes“.

Pasak „Computerworld“, kai kurie XP vartotojai internete jau reikalauja tiesaus atsakymo iš „Microsoft“ ir nuogąstauja, kad turės „amžinai“ likti su IE8 versija, kuri esą tapsianti „nauja IE6“, pagarsėjusia rimtomis saugumo spragomis. Bendrovės „NetApplications“ vertinimais, jei „Internet Explorer 9“ naršyklė būtų išleista jau dabar, ji būtų suderinama su vos 27 proc. visų „Windows“ OS naudojančių kompiuterių.

Ankstyvoji IE9 „beta“ versija („Internet Explorer 9 Platform Preview“), remiantis „Microsoft“ informacija, reikalauja „Windows 7“, „Vista SP2“, „Windows Server 2008“ arba „Windows 2008 R2“ OS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)

Susijusios žymos: