JAV sukūrė GPS technologiją, kurios neįmanoma nuslopinti  ()

Navigatorius MAPS GEN II jau buvo sėkmingai išbandytas bandymų aikštelėje ir jo negali padaryti neveiksmingu jokia elektroninė karo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenė baigė ginklų gamintojo „Raytheon Technology“ naujosios MAPS GEN II technologijos bandymus. Ji gali atlaikyti bet kokius priešo elektroninio karo metodus ir neleis išjungti GPS jutiklių, kuriais aprūpintos karinės transporto priemonės, rašo „DefenseNews“. Tai padės JAV karinio jūrų laivyno kariams visada aiškiai žinoti savo pajėgų išsidėstymo mūšio lauke koordinates.

MAPS GEN II navigatorius gali būti montuojamas bet kurioje karinėje transporto priemonėje, tačiau greičiausiai pagal prioritetą bus juo aprūpinti „Abrams“ tankai ir „Paladin“ artilerija, taip pat „Stryker“ ir „Humvee“ kovos mašinos. Pentagonas šiai navigacijos sistemai jau išleido 583 milijonus dolerių, o rangovas toliau tobulins technologiją.

Ekspertai teigia, kad kariuomenė daug dėmesio skiria kontrelektroninio karo sistemoms mūšio lauke, nes JAV neatmetė galimo konflikto ateityje su Rusija ar Kinija. Pasak karo analitikų, karinių konfliktų metu vienas iš prioritetų bus būtent elektroninis karas, taip pat natūralių arba tankiai apgyvendintose teritorijose „generuojamų“ trukdžių neutralizavimas.

 

Šis GPS projektas yra vykdomas „Raytheon Technologies“ dukterinės įmonės „Collins Aerospace“, kuri buvo atrinkta penkerių metų kontraktui. „Raytheon Technologies“ yra antras pagal dydį gynybos rangovas pasaulyje, 2021 m. uždirbantis beveik 42 mlrd. USD, teigia karo analitikai. Pirmoje vietoje yra „Lockheed Martin“, trečioje – „Boeing“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()