„Gali būti puolimas prieš NATO“. Estijos kariuomenės vadas perspėja visus ruoštis  ()

„Rusija neatsisakys savo tikslų Ukrainos atžvilgiu, net ir pralaimėjusi“, – sakė Estijos kariuomenės vadas Martinas Heremas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Martinas Heremas mano, kad Rusija net ir po pralaimėjimo dabartiniame karo etape netaps daug silpnesnė ir neatsisakys savo strateginių tikslų Ukrainos atžvilgiu.

Tai pranešė Censor.NET, remdamasis „Europos tiesa“.

Anot generolo, Rusija netaps daug silpnesne karine galia ir aiškiai neatsisakys savo strateginių tikslų Ukrainos atžvilgiu.

Anot jo, sunku nustatyti, kiek amunicijos ir ginkluotės Rusija dar turi, tačiau kare naudojamos visiškai naujos raketos.

„Taigi, viena vertus, atsargos tikrai mažėja, bet yra tam tikrų gamybos pajėgumų. O jei kalbėtume apie priešlėktuvines ir priešlaivines raketas, kurių nuo devintojo dešimtmečio buvo gaminama tūkstančiai, visai Rusijai patogu jomis masiškai disponuoti kare prieš Ukrainą. Jos nėra tikslios, ne itin toli skrenda, bet, švelniai tariant, daro daug žalos. Manau, kad dabar Rusija tokio „kvailo“ metalo laužo gali pagaminti daugiau nei Vakarai. Tačiau tuo pat metu ji turi ribotas galimybes gaminti aukštųjų technologijų ginklus – jų yra, bet ne kaip Vakaruose, ir tai yra skirtumas“, – pažymi Heremas.

Jis taip pat ragino nevertinti Rusijos situacijos mūšio lauke taip, kaip ją vertintų pačios Vakarų kariuomenės – jeigu joms toks nuostolių mastas kaip Rusijos Federacijoje jau seniai būtų tapęs nepriimtinas ir privertęs siekti paliaubų, tada Kremliui nėra jokios problemos kasdien prarasti 600-800 žmonių ir toliau stengtis žengti į priekį.

 

Anot Heremo, laikas dabar yra Rusijos pusėje, kuri tikisi, kad  sąjungininkai yra pasiruošę investuoti į Ukrainos paramą tik iki tam tikros jų gerovės „komforto ribos“.

„Žinoma, Vakarai jau gerokai prisitaikė ir norisi tikėtis, kad turime didesnį resursą. Tai net ne išteklių klausimas, o kiek kiekvienas iš mūsų nori prarasti. Europos resursai yra daug didesni, dėl to nekyla abejonių, bet klausimas, kiek mes esame pasirengę mesti į karo mašiną“, – pažymėjo generolas.

 

Martinas Heremas teigia, kad dabartinis karas gali baigtis kitais metais, tačiau kol kas sunku tiksliai numatyti, kaip tai įvyks ir kokiais rezultatais.

Tačiau jei Rusija patirs aiškų pralaimėjimą ir pasitrauks iš Ukrainos, tuomet, kaip ir dabar, ieškos galimybių atkeršyti, nors nebūtinai Ukrainoje.

„Tai gali nutikti bet kur, net ir NATO šalyje, jei situacija bus palanki“, – mano Heremas.

Tačiau, jo nuomone, pagrindinė praėjusių metų išvada – Rusija nėra nenugalima ir vieninga šalis gali jai pasipriešinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(2)
(66)

Komentarai ()