[ŽT] Prasideda tiesiog neįsivaizduojami įvykiai: JAV kariuomenė pajudėjo prie Rusijos sienos  ()

Vladimiras Putinas asmeniškai sukūrė pretekstą sutelkti JAV karines pajėgas prie sienų su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimirui Putinui sustabdžius Rusijos dalyvavimą strateginėje ginkluotės apribojimo sutartyje, JAV nedelsiant padidino savo karines pajėgas Europoje. Vasario 28 d. „Boeing E-6 Mercury“, žinomas kaip „Doomsday Plane“, atvyko į Islandiją. Jis turi JAV strateginės vadovybės „oro vadovybės posto“ statusą, užtikrinantį smogiamųjų strateginių pajėgų sąveiką atakos atveju.

Šis orlaivis yra ne tik oro pajėgų – strateginės ginkluotės nešėjų, bet ir JAV karinio jūrų laivyno Ohajo povandeninių laivų bei raketinių kreiserių koordinavimo centras. Pavyzdžiui, kiekvienas Ohajo laivas gabena 20 tarpžemyninių raketų. Dabar Atlanto vandenyne jų yra šešetas. Vasario 24 dieną į Europą jau buvo atskridę keturi JAV strateginiai bombonešiai B-52 „Stratofortress“.

Tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas mano, kad populistinis V. Putino sprendimas iš tikrųjų Jungtinėms Valstijoms atvėrė kelią Europoje. Baltieji rūmai, skirtingai nei Kremlius, turi gerą reakciją ir aiškią perspektyvą, todėl Rusija greitai buvo įvaryta į kampą.  

 

„Jei V. Putinas turėjo tikslą sukurti dingstį Amerikai sutelkti savo pajėgas, jis gali greitai nuskristi į Baltuosius rūmus Vašingtone dėl apdovanojimo. Jis to nusipelnė“, - padarė išvadą A. Nesmijanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(14)
(201)

Komentarai ()