Rusai pabėgtų patys: JAV generolas pasiūlė saugiausią Krymo išlaisvinimo planą  ()

Buvęs JAV kariuomenės Europoje vyriausiasis vadas Benas Hodgesas mano, kad Ukrainos kariuomenė sėkmingą kontrpuolimą gali surengti jau 2023 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali išlaisvinti Krymą smogdamos priešo karinei infrastruktūrai ir Rusijos Juodosios jūros laivyno objektams. Tokią nuomonę išsakė buvęs JAV kariuomenės Europoje vyriausiasis vadas Benas Hodgesas.

Jo žodžiais tariant, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų smogti priešo objektams už fronto linijos tolimojo nuotolio ginklais. Tokios atakos, pasak Hodgeso, ne tik padėtų izoliuoti Krymą, bet ir padarytų pusiasalį netinkamą naudoti Rusijos pajėgoms.

„Kasdieniais tiksliais smūgiais išstumkite Juodosios jūros laivyną iš Sevastopolio. Tą patį padarykite ir Rusijos oro pajėgoms Sakuose. Neleiskite dronams pasislėpti. Sausumos pajėgos gali įžengti (į Krymą – red. past.) vėliau“, – tęsė Hodgesas.

Vėliau buvęs JAV karinio jūrų laivyno „SEAL Team Six“ analitikas Chuckas Pfarreris savo „Twitter“ paskyroje paskelbė Krymo deokupacijos žemėlapį, sudarytą pagal generolo scenarijų.

Benas Hodgesas taip pat pasidalino šia publikacija ir pridūrė, kad pirmiausia reikėtų sunaikinti Rusijos karinius objektus užnugaryje, o po to būtų galima vykdyti antžeminę operaciją.

 

„Puikus žemėlapis, rodantis, kaip tolimojo nuotolio smūgiai galėtų padaryti Krymą nepavojingą Rusijos kariuomenei. Skeptikai teigia, kad tam (pusiasalio deokupacijai – red. past.) reikėtų brangiai kainuojančio didelio masto antžeminio puolimo, tačiau prioritetas – pirmiausia padaryti Krymą netinkamu Rusijai. Prie to prisidės specialiųjų operacijų pajėgos ir kiti daliniai“, – užbaigė Hodgesas socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(1)
(125)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()