Putino aplinkoje buvo žmogus, kuris bandė atkalbėti diktatorių nuo karo: kas jis toks?  ()

Rusijos diktatoriaus aplinkoje vienas žmogus priešinosi karinei invazijai į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas ir Ukrainos reikalų kuratorius Kremliuje Dmitrijus Kozakas priešinosi karui, naujame interviu pasakojo Dmitrijus Gordonas.

„Kiek aš žinau, buvo vienas žmogus, kuris bandė atkalbėti (Putiną nuo įsiveržimo į Ukrainą – red.). Tai, beje, Kozakas, gimęs Ukrainoje... Keli apie tai žinantys žmonės man apie tai papasakojo“, – sakė Gordonas.

Jis patikslino, kad Kozakas nebuvo vienintelis Rusijos valdančiojo elito žmogus, kuriam nepatiko ši karinė avantiūra. Tačiau likusieji tiesiog bijojo ginčytis su diktatoriumi šiuo klausimu. Pastebėtina, kad, pasak Gordono, Kozakas buvo priverstas pakeisti savo nuomonę apie karą.

„Kozakas atkalbinėjo tol, kol Putinas priėmė sprendimą. O kai Putinas jau darė spaudimą Saugumo Tarybos nariams, jis sakė: „Taip, aš už“, – sakė jis.

 

Pastebėtina, kad, pasak CŽA vadovo Williamo Burnso, apie planus vykdyti karinę invaziją į Ukrainą tiksliai žinojo tik 3-4 žmonės iš V. Putino aplinkos. Likusi režimo dalis buvo laikoma tamsoje.

Pats Kozakas po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios dingo iš viešosios erdvės. Pareigūnas, aišku, visais įmanomais būdais atsiriboja nuo šios agresijos.

(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: