[ŽT] Sukurta įspūdinga ryšio sistema su DI: gelbės karių gyvybes (Video)  ()

Išmanioji technologija pagerina kalbos per raciją tikslumą ir pritaiko garsumą pagal aplinkos triukšmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįvardintos, NATO nepriklausančios šalies kariuomenė Europoje iš Švedijos bendrovės INVISIO užsakė naujovišką dirbtiniu intelektu paremtą „V-Series Gen II“ ryšių sistemą. Apie tai rašo „Army Technology“ portalas.

INVISIO „V-Series Gen II“ yra mažas, mygtukais valdomas įrenginys, veikiantis kartu su INVISIO X5 į ausis įstatomomis ausinėmis. Kaip tikina kūrėjas, sistema turėtų užtikrinti kokybišką ryšį ir apsaugoti klausos organus net ir ekstremaliomis sąlygomis.

Dirbtinio intelekto pagalba įranga apdoroja skaitmeninius signalus ir pagerina kalbos tikslumą radijo ryšio metu, taip pat automatiškai pritaiko garsumą pagal kario poreikius. Garsas reguliuojamas pagal aplinkos triukšmą 42 dB ribose. Be to, prietaisas duoda kariškiams nurodymus balsu. Taigi jie visada girdės, kas perduodama per radiją, ir nepraleis svarbios informacijos ar įsakymų, nuo kurių kare priklauso gyvybė.

Kaip minėta aukščiau, INVISIO neatskleidė, kuri šalis su ja pasirašė sutartį dėl INVISIO „V-Series Gen II“ tiekimo, tačiau nurodė sandorio sumą: 40 mln. Švedijos kronų arba 3,83 mln. eurų. Pristatymą planuojama pradėti 2023 metais.

 

„Didžiuojamės, kad dar viena Europos gynybos organizacija pasirinko INVISIO. Ši ir kitos neseniai pasirašytos sutartys aiškiai rodo didelį rinkos aktyvumą“, – komentavo INVISIO vadovas Larsas Hoygardas Hansenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()