Tai vyksta! Į JAV išvyko pirmieji Ukrainos pilotai mokytis valdyti F-16 – kodėl nuo jų priklauso labai daug? (Video)  ()

Du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pilotai šiuo metu yra JAV, kur bandoma, kaip greitai jie sugebės įvaldyti Vakarų kovinius lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„NBC News“ paskelbė straipsnį, kuriame teigiama, kad „du ukrainiečių pilotai yra JAV, kad galėtų vertinti atakos lėktuvus, įskaitant F-16“. „NBC News“ teigia, kad cituoja du Kongreso pareigūnus ir aukšto rango JAV pareigūną.

Šiuo metu žinoma, kad Ukrainos pilotai yra vertinami simuliatoriuose JAV karinėje bazėje Tuksone, Arizonoje. Netolimoje ateityje prie šių dviejų pilotų prisijungs ir kiti Ukrainos pilotai. Visų pirma, šiuo metu žinoma, kad JAV patvirtino iki 10 ukrainiečių pilotų komandiruotę į JAV tolesniam vertinimui jau šį mėnesį.

Kaip pažymėta, be įvertinimo, kaip greitai Ukrainos pilotai gali įvaldyti naujus orlaivius, ši programa turi ir kitą tikslą – tobulinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pilotų įgūdžius. „Programa skirta įvertinti jų, kaip pilotų, gebėjimus, kad galėtume geriau patarti, kaip naudotis turimomis galimybėmis, kurias jiems suteikėme“, – sakė administracijos pareigūnas.

Atskirai pabrėžiama, kad šiuo metu kalbama ne apie mokymo programą, Ukrainos pilotai neskraidys jokiais lėktuvais, o naudos simuliatorių, galintį imituoti įvairių tipų kovinių lėktuvų valdymą.

Tuo pat metu JAV Gynybos departamento atstovas Ukrainos pilotų vertinimo procesą pavadino „susipažinimo įvykiu“ ir apskritai pažymi, kad tai „įprasta veikla, kuri yra mūsų karinio dialogo su Ukraina dalis“.

 

Tuo pačiu metu, jei kalbame apie Vakarų aviaciją Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgoms, JAV dar nepriėmė sprendimo dėl F-16 perdavimo Ukrainai. Anksčiau JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas Colinas Kahlas pareiškė, kad Ukrainos pilotai nepradėjo treniruotis amerikiečių naikintuvais, o F-16 pristatymo laikas yra „iš esmės toks pat“ kaip ir mokymų grafikas, maždaug 18 mėnesių.

Tačiau, kaip rašo „NBC News“, kiti JAV gynybos pareigūnai teigė, kad mokymai gali būti sutrumpinti iki šešių iki devynių mėnesių, atsižvelgiant į ankstesnį pilotų mokymą ir žinias apie naikintuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()