JAV kuria 65 000 km² erdvę galinčią apsaugoti monstrinę sistemą IRON: kas apie ją žinoma?  ()

Prasidėjo visiškai skaitmeninės kovinės erdvės era – į vieną tinklą bus sujungtos kelios ginklų sistemos ir teritorijos stebėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teritorijos, kuriose yra tarpžemyninių balistinių raketų (ICBM), netrukus bus valdomos IRON sistemos, rašo „Militaryaerospace“.

JAV oro pajėgos jau pasirašė 75,5 mln. JAV dolerių sutartį su „Persistent Systems“ šiai programai įgyvendinti. Ekspertai diegia IRON (angl. Infrastructure-based Regional Operation Network) aplink atokiai esančias ICBM bazes Šiaurės Dakotoje, Montanoje ir Vajominge, nes žmogiškiesiems ištekliams labai sunku stebėti ir valdyti 65 000 km² erdvę (palyginimui, Lietuvos plotas 65 300 km²), kurioje yra bazės.

IRON tinklas apima bazinių stočių įrengimą, kad būtų sukurta nuolatinė aprėpties zona, o operacijų centro apsaugos darbuotojai stebės bazių plotą.

 

Visi koviniai vienetai IRON dėka galės sklandžiai keistis svarbiais taktiniais duomenimis, įskaitant balso, vaizdo, pokalbių ir kitais duomenimis.

Be stebėjimo ir ryšių, IRON taip pat bus naudojama bazės apsaugai, o tai labai svarbu visiškos skaitmenizacijos ir dronų atakų grėsmės eroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()