Aliejus paverčiamas izoliacine statybine medžiaga  (7)

Pasaulyje yra daug įvairių produktų ir medžiagų, naudojamų ne pagal paskirtį. Pavyzdžiui, mes atkakliai pilame aliejų į keptuvę. Kai kurie mokslininkai siūlo atsisakyti šio tradicinio požiūrio ir nukreipti žvilgsnius aukštyn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarkime, į savo namų stogą. Jeigu stogas senas, jeigu pro jį laša ar net teka vanduo, bet nėra pinigų jį pakeisti nauju, galima panaudoti tai, kas yra po ranka. Kepimui naudotas aliejus - štai ko reikia, sako Benas Wenas - kompanijos „United Environment and Energy LLC" Niujorke viceprezidentas. Jo kolegos sugalvojo, kaip aliejų paversti bioizoliacine medžiaga. Tokia plėvele padengtas stogas netgi labai efektyviai reguliuoja temperatūrą. Unikalios cheminės naujos dangos savybės leidžia paviršiui (stogui) atspindėti šviesą vasarą, o žiemą kaupti šilumą.

Taigi, kompanijos mokslininkai pavertė aliejų nenuodinga, bekvape ir nedegia medžiaga. Be to, ji gali būti bet kokios spalvos. Dar daugiau - naujosios medžiagos savybės gali būti derinamos prie konkretaus klimato. Modifikuojant šį polimerą, kinta jo savybės. Priklausomai nuo temperatūros, jis tampa arba vėdinančia, arba izoliuojančia danga. Kompanijos atstovai mano, kad ši puiki medžiaga prekyboje pasirodys po trejų metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)