Astronominė suma: NATO suskaičiavo, kokią paramą kare jau gavo Ukraina  ()

Aljanso generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo teigimu, tik karinės pagalbos apimtis viso masto karo metu pasiekė 65 mlrd. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per didelio masto karo su Rusija metus Ukraina iš sąjungininkų gavo beveik 150 milijardų eurų dydžio pagalbą. Tai trečiadienį, kovo 8 d., pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Per pastaruosius metus NATO sąjungininkės suteikė Ukrainai karinę, finansinę ir ekonominę paramą už maždaug 150 milijardų eurų, iš kurių 65 milijardai – karinė pagalba“, – sakė jis.

Tuo pačiu Jensas Stoltenbergas pažymėjo, kad Ukrainos sąjungininkai turi didinti amunicijos gamybą. Pasak NATO generalinio sekretoriaus, apie tai buvo kalbama kovo 8 dieną vykusiame šalių sąjungininkių gynybos ministrų susitikime. Būtina susitarti dėl naujų standartų amunicijos atsargoms, kad būtų galima papildyti savo sandėlius ir perkelti jas į Ukrainą.

„NATO sąjungininkai pasirašė sutartis su gynybos pramonės įmonėmis, kad padidintų gamybą, atsižvelgiant į signalus apie mūsų ilgalaikius poreikius – ir aš sveikinu šį žingsnį. Kai kurios sąjungininkės pradeda bendrus projektus ir perka įvairių rūšių amuniciją ir sandėlius jai saugoti“, – sakė Jensas Stoltenbergas.

Kovo 8 dieną Europos Sąjungos šalių ambasadoriai sutarė papildyti Europos taikos fondą 2 mlrd. eurų suma. Pasak Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo Andrijaus Jermako, pinigus gaus fondas, finansuojantis ginklų tiekimą Ukrainos kariuomenei.

Europos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis neoficialiame ES gynybos ministrų susitikime Stokholme kovo 8 d. sakė, jog susitarimas dėl 2 milijardų eurų leistų valstybėms narėms aprūpinti Ukrainą šaudmenimis už 1 milijardą iš esamų atsargų ir už 1 milijardą eurų pateikti užsakymus.

 

Derybos dėl šaudmenų gamybos jau vyksta su 15 Europos firmų.

Be to, kovo 8 dieną Baltieji rūmai paskelbė, kad reikia toliau remti Ukrainą kare prieš Rusijos agresiją, nes kitaip gali būti pralietas amerikiečių kraujas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()