„Labai sudėtingas procesas“: Rusija nori kai ką padaryti su hipergarsinėmis „Kinžal“ raketomis  ()

Kai kurių analitikų teigimu, Rusija jau sukūrė „Kinžal“ versiją, galinčią nešti branduolinę kovinę galvutę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija teoriškai gali paversti savo hipergarsinę raketą „Kinžal“ branduolinės kovinės galvutės nešėja, tačiau tai padaryti labai sunku. Apie tai rašo „Newsweek“.

Masačusetso technologijos instituto branduolinių mokslų ir inžinerijos docentas Aregas Danagulyanas mano, kad bendra raketos konstrukcija jau optimizuota ir ją modifikuoti nėra lengva.

„Paimti raketą, kuri jau turi įprastą versiją, ir modifikuoti ją, kad ji taptų branduoline, yra labai sudėtingas procesas. Tai nėra tas pats, kas nuimti kovinę galvutę ir uždėti ant jos branduolinę galvutę“, – sakė jis.

Prinstono universiteto astrofizikos mokslų profesorius Robertas Goldstonas sakė, kad Rusija jau sukūrė „Kinžal“ versiją, galinčią nešti branduolinę kovinę galvutę.

Midlberio tarptautinių studijų instituto Monterėjuje, Kalifornijoje, mokslinis bendradarbis Michaelas Deutsmanas teigė, kad įprastinės ir branduolinės raketos atrodo identiškos išorėje, tačiau skiriasi viena nuo kitos viduje.

Anot jo, rusiškoms branduolinėms galvutėms dažniausiai reikia papildomos elektros, kad būtų užtikrintas tam tikrų funkcijų veikimas.

 

„Dėl to įprastinė „Kinžal“ versija negalės pristatyti branduolinės galvutės, o branduolinė raketa – įprastos galvutės“, – sakė Deutsmanas.

Anot jo, rusiškos nestrateginės branduolinės galvutės yra saugomos atskirose bazėse nuo jas paleisti galinčių dalinių.

„Toks padalinys, gavęs Rusijos vadovybės nurodymą, ištrauks branduolines galvutes iš saugyklos bunkerio ir pristatys jas į vietą, iš kurios bus galima paleisti raketą – laikas, reikalingas šiam procesui, gali trukti kelias valandas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(11)
(-8)

Komentarai ()