„Tikiuosi kažko visiškai netikėto“: tai, ką padarys Ukraina, nustebins visus  ()

Pasak Ukrainos žurnalisto, aktyvisto Aleksandro Kovalenkos, kiekvienas iš placdarmų turi savų privalumų ir trūkumų. Tačiau kurį pasirinks Ukrainos kariai, žino tik Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairysis Chersono srities krantas, Zaporižės sritis Melitopolio link, Luhansko sritis - Aleksandras Kovalenko teigia, kad visos šios galimos puolimo kryptys turi savų privalumų.

„Kiekviena iš jų turi savų privalumų ir trūkumų“, – pažymi jis. – „Kuri bus pasirinkta, žino tik Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas. Turime suprasti, kad analitinė situacijos apžvalga atliekama kiekviename iš galimų placdarmų. Kontrpuolimas vyks ten, kur mes būsime veiksmingiausi. Šis scenarijus skirsis nuo šiauriniame placdarme, Charkivo regione ir dešiniajame krante Chersono regione 2022 m. Tik okupantai atlieka puolimo operacijas pagal tą patį vadovėlį. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimai nevyksta pagal tuos pačius scenarijus. Laukiu kažko visiškai netikėto“.

Kovalenko patikslina, kad Bachmute, kur dabar vyksta kovos ir Ukrainos kariuomenė užima pozicijas, kontrpuolimas kol kas neįmanomas.

„Artimiausiu metu situacija ten nepasikeis. Daugiausia tai bus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynyba. Apie kontrpuolimą Bachmute nekalbama, kol ten galimos tik kontratakos. Bachmutas svarbus norint pasiruošti rezervus ir gauti techniką“, – patikslina jis.

(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: