„Kaip ir Ukrainoje 2013 metais“. Artėja didžiulis Kremliaus pralaimėjimas dar vienoje valstybėje  ()

Kremliuje sėdintis diktatorius, pats to nesitikėdamas, gavo „draugišką dūrį“ į nugarą iš kartvelų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-12 „Kaip ir Ukrainoje 2013 metais“. Artėja didžiulis Kremliaus pralaimėjimas dar vienoje valstybėje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas Sakartvele bandė ištaisyti „ukrainietiškas klaidas“, bet nepavyko. Apie tai savo „Telegram“ kanale „Orestokratia“ rašo žurnalistas ir tinklaraštininkas Orestas Socharas.

Įraše rašoma, kad „laikydamas dabartinį Sakartvelą savo įtakos zona, Kremlius sugebėjo atvesti į valdžią prorusišką prezidentą (jau buvusį) ir tokį pat vatnikų parlamentą. Dabartiniame etape buvo keliamas uždavinys po grindjuoste pakišti ir paprastus kartvelus... Fiureriui tai buvo labai svarbu, kad jie staiga negautų „draugiško dūrio“ į nugarą. Pasirodo, buvo visiškai priešingai. Lygiai taip pat, kaip 2013 m. Ukrainoje“.

Protestai kilo dėl parlamentinės daugumos „Sakartvelo svajonės“ iniciatyvos prastumti įstatymo projektą dėl užsienio agentų. Tai Rusijos įstatymų parodija, kuria siekiama užčiaupti burnas visiems, kurie kalba ne pagal „Sakartvelo svajonės“ dūdelę. Iš tikrųjų ši politinė jėga yra Kremliaus svajonė, kurią į valdžią atvedė proputiniškas oligarchas Ivanišvilis.

Protestą parėmė prezidentė Salomė Zurabišvili. Ji laimėjo 2018 m. rinkimus kaip nepriklausoma kandidatė, tačiau vėliau sulaukė „Sakartvelo svajonės“ paramos. Zurabišvili, buvusi Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnė, viešai palaikė Sakartvelo kursą į ES, NATO, pasmerkė Rusijos karą prieš Ukrainą ir net sakė, kad vetuos įstatymo projektą dėl „užsienio agentų“.

Ivanišvilis ir jo vadovaujama „Sakartvelo svajonė“ taip pat paskelbė ketinantys atvesti šalį į ES ir NATO. Tačiau tai buvo padaryta formaliai, siekiant nuraminti kartvelus. Juk rinkėjų parama narystei ES siekia 81 proc. rinkėjų, o NATO - 73 proc.

 

Ši valdančioji brolija labai bijo išsakyti prorusiškas mintis, bet, kaip sakoma, „akys baisininkės, rankos darbininkės“. Be to, Sakartvelo vyriausybė atsisakė antirusiškų sankcijų ir nepardavė Ukrainai jokių ginklų.

„Matyt, Ivanišvilio brigadai nusibodo kaboti ruože tarp Maskvos ir savų garbingų rinkėjų, ir ji pagaliau nusprendė ištiesinti Sakartvelo demokratinius įstatymus pagal Kremliaus dūdelę. Situacija iš tiesų primena 2013 m., kai promaskvietiškas Janukovyčius ėmė klusniai vykdyti antieuropietiškus Maskvos nurodymus. Kremlius sugebėjo kontroliuoti Kijevo valdžią, bet buvo bejėgis prieš paprastus ukrainiečius. Sakartvele išėjo perdirbinys“, - aiškina tinklaraštininkas.

 

Jei Sakartvelo protestuotojai pasieks savo tikslą – paleis parlamentą, turėtume tikėtis, kad bus atidarytas Kaukazo frontas prieš Rusiją, siekiant išlaisvinti Pietų Osetiją ir Abchaziją. 

Rusijos atsakas tipiškas: „mūsų ten nėra“ ir kaltina vietos valdžią, kad ši nesugebėjo numalšinti protesto. Prorusiško Sakartvelo parlamento pirmininko pavaduotojas prabilo apie „ukrainietišką pėdsaką“, teigdamas, kad Ukrainoje kovoję Saakašvilio šalininkai kovotojai atvyko į šalį „pastūmėti jaunimą revoliucinio scenarijaus link“.

„Dar vienas fiurerio bandymas įlįsti į svetimą vienuolyną su savo sąvokomis mums galėtų suvaidinti puikų vaidmenį: gauti aktyvų sąjungininką kovoje su okupantais“, - priduria Soharas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: