Rusijos armija sugalvojo, kaip nubausti nepaklusnius karius: tai pribloškia žiaurumu  ()

Rusijos armijos vadovybė pradėjo taikyti naują praktiką – bausti mobilizuotuosius, įrašinėjančius vaizdo įrašus, kuriuose jie skundžiasi arba atsisako vykdyti nurodymus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-12 Rusijos armija sugalvojo, kaip nubausti nepaklusnius karius: tai pribloškia žiaurumu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Telegram“ kanalas „InformNapalm“.

Rusijos vadovybė rado būdą, kaip bausti karius, kurie maištauja prieš savo vadus ir atsisako vykti į atakas. Jie siunčiami į „Wagner“ dalinius.

Pažymima, kad žvalgyba šią informaciją gavo iš keturių skirtingų šaltinių.

„Šaltinių teigimu, egzistuoja nauja praktika bausti rusų mobilizuotus vyrus, kurie atsisako vykti į puolimą, įrašinėja vaizdo skundus ir nevykdo vadovybės įsakymų. Jei anksčiau jie galėjo būti išformuoti, įmesti į rūsį ar išvežti į užnugario rajonus, tai dabar praktikuojama kita sistema – kaip „patrankų mėsa“ jie atiduodami į „Wagner“, kur iš jų atimamas telefonas, dokumentai, o už bet kokį pažeidimą ar atsisakymą eiti į puolimą jie gali būti sušaudyti“, – rašoma pranešime.

Tyrėjai teigia, kad taip karinė vadovybė nusimeta savo atsakomybę ir kartu išsprendžia nepatogių karių atsikratymo klausimą, o kartu gauna Prigožino palankumą (kartais ir atlygį) už pagalbą.

„Ši sistema išsprendžia ir (ne)išmokų žuvusiųjų šeimoms problemą, nes žuvusieji mobilizuotieji traktuojami ne kaip Rusijos ginkluotųjų pajėgų reguliariųjų dalinių kariai, o kaip „Wagner“ samdiniai. Kol kas sunku įvertinti tokios praktikos mastą, ji įgauna vis didesnį pagreitį ir tikriausiai palaikoma tik dėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų vyresniųjų karininkų formuočių vadų ryšių su „Wagner“. Rusijos generolams, konfliktuojantiems su Prigožinu, tikriausiai nenaudinga maitinti „Wagner“ mobilizuotų (atsisakiusiųjų) išteklių“, – teigia žvalgyba.

 

Rusijos gynybos ministerija rado būdą, kaip nurašyti visas okupantų nuodėmes okupuotose teritorijose. Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariams „nelaimingų atsitikimų“ su civiliais gyventojais atvejais buvo įsakyta apsimesti „Wagner“ nariais.

Anksčiau Ukrainos žvalgybos ministerijos vadovas Kyrylas Budanovas sakė, kad „vagneriečiai“ yra vieninteliai, kurie sugeba žengti į priekį fronte. Viskas dėl to, kad jie bijo, jog bus sušaudyti saviškių, todėl eina į puolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(55)
(7)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: