Karo korespondentas netikėtai atskleidė didžiulį Rusijos melą Ukrainoje: „Jų buvo tūkstančiai“  ()

Rusijos propagandistas pripažino, kad Rusijos reguliarioji kariuomenė prieš Ukrainą Donbase kovoja nuo 2014 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Z-karo korespondentas, propagandistas Vladlenas Tatarskis paneigė Kremliaus melus, kad Ukraina 2014 metais pati atakavo Donbasą. Jis pripažino, kad ten esančios Ukrainos ginkluotosios pajėgos priešinosi karinei invazijai iš Rusijos. Apie tai propagandistas kovo 12-osios rytą rašė savo „Telegram“ kanale.

Tatarskis piktinosi kolegų pasakojimais, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra stipresnės už Rusijos kariuomenę, nes per pastaruosius 8 metus įgijo kovinės patirties Donbase. Atsakydamas jis atskleidė „viešą paslaptį“: šiame konflikte tiesiogiai dalyvavo ir Rusijos reguliarioji kariuomenė.

„Jau seniai niekam ne paslaptis, kad nuo „L/DLR“ korpuso formavimo pradžios (2014 m. spalio mėn.) kiekvienais metais į „respublikas“ atvykdavo „patarėjai“, užėmę bataliono vado lygio ir aukštesnes pareigas. Tūkstančiai rusų karininkų praėjo per Donbasą“, – rašė Kremliaus propagandistas.

Problema, jo žodžiais, buvo ta, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų karininkai, vykę į „komandiruotes“ į okupuotą Donbasą, ten darė bet ką, tik ne tai, kas leistų įgyti kovinės patirties.

Kremlius oficialiai vis dar neigia 2014-ųjų karinę invaziją į Donbasą. Pastaruosius 9 metus Rusijos valdžia nuolat meluoja apie tai, kad regione Ukrainos ginkluotosios pajėgos neva priešinasi ne Rusijos kariuomenei, o vietos gyventojams: „kalnakasiams ir traktorininkams“. Tariamą norą apsaugoti Donbaso žmones Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas 2022 metų vasarį paskelbė priežastimi veržtis į Ukrainą.

 

„Telegram“ kanale situaciją pakomentavo žinomas Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis. „Rusijos propagandistas Vladlenas Tatarskis (Maksimas Fominas) rašo, kad nuo 2014 m. Donbase kaunasi tūkstančiai Rusijos karininkų ir sutartis pasirašiusių karių. Ei, palauk, o kaip su „pilietiniu karu“, „vidiniu konfliktu“, „kalnakasiais“, „traktorininkai“ ... Na, ar visi meluoja?“ – rašė žurnalistas.

(51)
(1)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: