„Raudonas mygtukas visai ne pas Putiną“. Skelbiama žinia apie Rusijos branduolinį ginklą  ()

Rusijos opozicijos veikėjas Andrejus Piontkovskis teigia, kad asmeninio Putino gyvenimo tyrimas yra paskutinis argumentas už tai, kad branduolinio smūgio Ukrainoje nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokalbyje su politologu Andrejumi Piontkovskiu Ukrainos žurnalistė Alesia Bacman sakė, kad neseniai buvo paskelbtas Putino asmeninio gyvenimo tyrimas, kuriame buvo kalbama apie jo rūmus Valdajuje su auksu, sraigtasparnių nusileidimo aikštelėmis ir baseinais Kabajevai ir jų vaikams. Į šiuos rūmus tarsi veda kažkoks slaptas geležinkelis su šarvuotu traukiniu, o pačiai Kabajevai priklauso brangiausias trijų aukštų butas Rusijoje, kuris yra Sočyje.

Savo ruožtu Piontkovskis teigia, kad šis tyrimas padėjo paskutinį tašką branduolinės atakos rizikos klausime. „Jau metus laiko sakau, kad branduoliniai ginklai nebus naudojami dėl trijų priežasčių“, – prisiminė ekspertas.

Pirma, tai neišspręs jokio karinio tikslo. Antra, amerikiečiai už tai nubaus Putiną ir jį apie tai įspėjo. Trečia, net jei Rusijos vadovas išprotėjo, jis vis tiek to nepadarys, nes neturi raudono mygtuko: norint jį paspausti, reikia 20 Generalinio štabo pareigūnų sutikimo.

 

„Tačiau paskutinis argumentas su rūmais parodė, kad jis visai ne kankinys. Jis nepateks į dangų ir jam nereikia jokių 72 mergelių. Jis turi Kabajevą auksiniame tualete ir yra ja labai patenkintas. Paskutinę akimirką draugas Xi atsiųs jam lėktuvą ir jis skris į Kiniją. Kabajeva tikriausiai neskris su juo. Kam jai jo ten reikia? Jis išskris ilgalaikiam gydymui į vieną iš senovės Tibeto vienuolynų“, – pranašavo Piontkovskis.

(37)
(7)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: