„Joks kontrpuolimas jiems nereikalingas“. Girkinas šokiravo rusus bloga naujiena iš Bachmuto  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar tvirtai laikosi Bachmuto miesto centro, kurio išsekę „Wagner“ daliniai greičiausiai nepajėgs užimti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per vadinamąjį Rusijos armijos „didįjį žiemos puolimą“ Maskva nesugebėjo pasiekti jokios sėkmės fronte, o neteko daugybės karių. Rimčiausia rusų klaida buvo atkaklus Bachmuto šturmas, kurio metu „Wagner“ daliniams tiesiog pritrūko jėgos. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo Igoris Girkinas-Strelkovas, buvęs „DLR“ lauko vadas, buvęs Rusijos FSB karininkas ir garsus karo nusikaltėlis.

Anot jo, pastarąsias kelias dienas vėl aršiausi mūšiai vyko Bachmuto apylinkėse, tačiau situacija vystosi pagal Rusijai neigiamą scenarijų.

Negana to, Ukrainos kariuomenė prie Bachmuto ne tik gąsdina Rusijos dalinius kontratakos galimybe, bet ir tvirtai laiko miesto centrą, kurį išsekę Rusijos „Wagner“ daliniai vargu ar sugebės šturmuoti. Esant tokiai įvykių raidai, Rusijos žiemos puolimo rezultatai bus neigiami, o Ukrainai „joks kontrpuolimas prie Bachmuto tiesiog nereikalingas“.

 

„Pusę Bachmuto tvirtai laiko Ukrainos ginkluotosios pajėgos, tačiau net ir likusios teritorijos atidavimas išsekusiems orkestrantams galutinės padėties nepakeis – žiemos kampanijos metu Rusijos ginkluotosioms pajėgoms nepavyko pasiekti jokios sėkmės“, – pabrėžė jis.

(109)
(0)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: