ISW skelbia apie „Wagner“ naikinimą: kas nutiko Prigožinui?  ()

Amerikos karo studijų instituto analitikai pabrėžė, kad J. Prigožinas nebegali susigrąžinti Rusijos Federacijos prezidento palankumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšis dėl Bachmuto buvo konflikto tarp „Wagner“ ir Rusijos gynybos ministerijos kulminacija, įsitikinę ISW analitikai. Gali būti, kad S. Šoigu ir V. Gerasimovas specialiai nusprendė mesti į Bachmutą visus „Wagner“ samdinius, įskaitant kalinius ir „elitines pajėgas“.

Tokiu būdu jie nusprendė susilpninti patį J. Prigožiną, o kartu ir jo ambicijas dėl ateities Kremliuje. Kremlius ir Rusijos Federacijos gynybos ministerija yra pasiruošę padaryti iš „vagneritų“ „atpirkimo ožius“, net jei Bachmutas bus paimtas.

V. Putinas visada mėgo „atpirkimo ožius“, ant kurių be problemų kabindavo visas savo nesėkmes Ukrainoje. Didelius samdinių nuostolius V. Putinas naudoja savo tikslams, kad atitrauktų rusus nuo ekonominių problemų RF.

Analitikai stipriai abejoja, kad vadinamasis V. Putino šefas gali susigrąžinti Kremliaus vadovo palankumą, kurį turėjo dar 2022-ųjų spalį. Gali būti, kad situacija su J. Prigožinu taps ženklu ir kitiems pareigūnams, norintiems „sėdėti Kremliuje“. Kalbame apie R. Kadyrovą. J. Prigožinas dabar įgavo labai prastą reputaciją, nes su savo samdiniais elgiasi kaip su „patrankų mėsa“. Ir jo nuolatiniai prašymai dėl šovinių trūkumo neskatina naujų samdinių pas jį verbuotis.

 

Konfliktas tarp Rusijos gynybos ministerijos ir  „Wagner“ neleidžia pačiam V. Putinui pasiekti norimų tikslų kare prieš Ukrainą. Rusijos Federacijos prezidentas nusprendė panaudoti samdinius savo režimo apsaugai, kad nebūtų vykdoma nauja mobilizacijos banga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()