„Nušluoja 3,5 metro betonines konstrukcijas“. Ukrainos kariai gali prasiveržti per Rusijos gynybą (Foto)  ()

„Išmaniosios bombos“ JDAM padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pralaužti rusų gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JDAM bombos padės Ukrainos kariams prasiveržti per Rusijos gynybą.

 

Karo ekspertas Olegas Katkovas išreiškė pasitikėjimą tuo, primindamas, kad šių „išmaniųjų bombų“ tikslumas siekia kelis metrus, praneša „24 kanalas“.

„Sumontavę JDAM ant bombos Mark-84, kuri sveria apie 90 kilogramų, gausime vieną didžiulę bombą. Viena tokia bomba prasiskverbia į 3,5 metro betonines konstrukcijas ir yra skirta sunaikinti itin saugomas konstrukcijas“, – sakė ekspertas.

 

Anot Katkovo, deja, Ukrainos ginkluotosios pajėgos negali naudoti JDAM bombų paleidimui 70 kilometrų atstumu, nes tam reikia aukštų paleidimo taškų, tačiau jos „išskrenda“ iki 40 kilometrų atstumu.

Anksčiau Ukrainos saugumo ir bendradarbiavimo centro vadovas Serhijus Kuzanas sakė, kad JDAM „išmaniosios bombos“ gali turėti įtakos karo veiksmų eigai. Anot jo, dėl JDAM galios, ginklas yra daug efektyvesnis nei HIMARS.

Prieš tai JAV karinių oro pajėgų Europoje vadas Jamesas Heckeris pažymėjo, kad Ukraina mūšio lauke jau naudoja JDAM „išmaniąsias bombas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(1)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()