Didžiulė naujiena iš „Volkswagen“: sukūrė visiškai naują automobilių markę, vien dėl jos statoma atskira gamykla  ()

„Volkswagen“ koncernas sukūrė naują automobilių markę – „Scout“. Paskelbė, kad pradedama statyti nauja gamykla, kurioje bus gaminami „Scout“ automobiliai. Ji statoma Jungtinėse Valstijose, Pietų Karolinoje, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamykloje bus gaminami šeimyniniai padidinto pravažumo automobiliai ir pikapai varomi elektra. Gamybos pradžia numatyta 2026 metai.

Kompanija „Scout Motors“ buvo sukurta praėjusiais metais. Taip „Volkswagen“ koncernas nori sutvirtinti savo pozicijas Jungtinėse Valstijose. Po dyzelgeito skandalo „Volkswagen“ markės automobiliai Amerikoje tapo toksiški.

„Scout“ visureigiai ir pikapai jau buvo parduodami praėjusio amžiaus 6–8 dešimtmečiais – tai buvo kompanijos „International Harvester“ produkcija, po to, ji tapo sunkvežimių gamintoja ir ją prarijo „Volkswagen“ sunkvežimių grupė, į kurią dar įeina „Man“ ir „Scania“.

Vokiečiai sugalvojo pasinaudoti neblogai Amerikoje dar prisimenamu pavadinimu ir sukurti naują markę.

Naujai gamyklai statyti buvo nupirktas 650 hektarų sklypas prie pat Kolumbijos miesto – Pietų Karolinos valstijos sostinės.

Gamyklos patalpos įsikurs 445-iuose šio sklypo hektaruose. Gamyklas per metus galės pagaminti iki 200 tūkst. automobilių, joje dirbs apie 4 tūkst. žmonių, o bendra investicija sudarys iki 2 milijardų dolerių.

„Autonews“ rašo, kad joje bus gaminami tik „Scout“ modeliai, nors anksčiau sklido kalbos, kad čia bus gaminami ir „Audi“ modeliai.

Be to rašoma, kad „Volkswagen“ pirks platformą šių automobilių gamybai iš šalies ir patys nenaudos savo turimos bei nekonstruos naujos. Jeigu tai tiesa, tai labai neįprastas sprendimas šiam vokiečių koncernui. Rašoma, kad derybos vyksta su „Magna“ ir „Foxconn“ įmonėmis.

 

Vėliau šios kalbos buvo paneigtos iš paties „Volkswagen“ koncerno, kuris išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad platformą vokiečiai, visgi, kurs patys.

Pirmieji „Scout“ modelių prototipai visuomenei turėtų būti parodyti jau kitais metais.

Iš karto po to, kai pasirodė kalbos apie „Scout“, kaip atskirą markę, iš „Škoda“ gamos dingo „Scout“ modelių komplektacijos – anksčiau, kai kurie modeliai turėjo specialius padidinto pravažumo paketus, kurie vadinosi „Scout“. Dabar jiems teks sugalvoti naujus pavadinimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: