[ŽT] Skelbiamas didysis Vakarų tikslas, ką nori padaryti su Rusija: „Kinija ir Š. Korėja bus pašiurpusi“  ()

Valstybių tikslas yra taip išsekinti Rusijos Federaciją, kad ji net nepagalvotų apie karus naujoje pasaulio santvarkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir Europos Sąjunga neturi įvykių raidos scenarijaus po Ukrainos pergalės dideliame kare prieš Rusiją. Visi neabejotinai nori išvengti eskalavimo, kad valdžioje būtų tas, kuris nedrįs panaudoti branduolinio ginklo, „Focus“ komentare sakė „Internews-Ukraine“ analitikas Vladislavas Faraponovas.

„Jungtinėms Valstijoms svarbiausia, kad Rusijos Federacija taptų tokia silpna, kad pagal dabartinę pasaulio tvarką nenorėtų net pagalvoti apie panašią agresiją prieš Ukrainą ar NATO šalis“, – pažymėjo Faraponovas. „Kita pozicija, kad kitos valstybės ir autokratijos, tokios kaip Kinija ir Šiaurės Korėja, suprastų, kad agresijos atveju JAV atsakas netruks ir bus toks pat greitas, ryžtingas ir vieningas, kaip ir agresijos Ukrainoje atveju“.

Didesnio dėmesio tokioms valstybėms kaip Ukraina trūkumas, eksperto teigimu, veda prie konteksto nesupratimo.

„Tai, kad Amerikos prezidento vizitas prieš tai buvo prieš 15 metų, taip pat yra orientacinis. Politika, ypač viešoji diplomatija, susijusi su Rytų Europos valstybėmis, NATO narėmis ir tomis, kurios dar nėra Aljanso narės, turėtų būti kitokia. Dėmesys joms turėtų būti skiriamas net didesnis nei sąjungininkams. Šiuo metu sąjungininkai turi tam tikrą potencialą, o Ukraina demonstruoja drąsą ir jėgą mūšio lauke“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(4)
(101)

Komentarai ()

Susijusios žymos: