„109 variantai per 36 valandas“ – tai, ką padarė DI, tiesiog neįmanoma žmogui  ()

Mokslininkai planuoja apmokyti neuroninį tinklą sukurti visų rūšių ginklus, o tai sutaupys daug laiko inžinieriams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos gynybos technologijų universiteto mokslininkai sukūrė dirbtinio intelekto sistemą, kuri gali automatiškai generuoti karo laivų koncepcijas pagal inžinierių nustatytus reikalavimus ir apribojimus, rašo „South China Morning Post“. Šiai užduočiai neuroninis tinklas naudoja giluminio mokymosi metodus ir evoliucinį algoritmą, kad jo sprendimai būtų kuo optimalesni, atsižvelgiant į kūrėjų iškeltas užduotis.

Įdomiausia tai, kad DI pavyko sukurti visą projektą vos per vieną dieną, o visai grupei inžinierių tai būtų užtrukę daugiau nei 10 mėnesių. Be to, dirbtinis intelektas sukūrė ne vieną projektą, bet iš karto pasiūlė 109 variantus per 36 valandas, iš kurių 20 variantų inžinieriai patvirtino kaip verti tolesnio įgyvendinimo. Kiekvienas iš šių variantų atitiko visus reikalavimus ir turėjo aukštą naujovių lygį.

Kita vertus, kad ir kaip gerai neuroninis tinklas susidorotų su užduotimi, mokslininkai teigia, kad dirbtinis intelektas nepaliks profesionalų be darbo. Juk neuroninis tinklas negali pakeisti žmogaus kūrybiškumo, o tik padeda pagreitinti kūrimo procesą ir gerina jo kokybę. Tyrėjai taip pat pabrėžia, kad dirbtinio intelekto sistemą galima pritaikyti ne tik karo laivams, bet ir kitų tipų ginklams.

 

Kinija mano, kad karinių sistemų kūrimo greitis yra labai svarbus siekiant sustiprinti Kinijos armijos kovinę galią, didėjant konkurencijai su kitomis šalimis. JAV pripažįsta ir atsižvelgia į Kinijos karinės pramonės galią. JAV karinio jūrų laivyno vadas Carlosas Del Toro neseniai pareiškė, kad Kinija turi 13 laivų statyklų, skirtų karo laivams statyti, ir „tik viena Kinijos laivų statykla turi daugiau pajėgumų nei visos JAV laivų statyklos kartu paėmus. Tai kelia realią grėsmę“, – nurodė kariškiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()