MQ-9 „Reaper“: JAV pradeda visiškai slaptą misiją Juodojoje jūroje - yra didelis pavojus, ką gali sužinoti rusai  ()

MQ-9 „Reaper“ aprūpintas pažangiais ginklais ir įranga, leidžiančia stebėti tolimą atstumą arba tiksliai smogti. Amerikiečiai nenori, kad jis patektų į netinkamas rankas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-15 MQ-9 „Reaper“: JAV pradeda visiškai slaptą misiją Juodojoje jūroje - yra didelis pavojus, ką gali sužinoti rusai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV bando neleisti Rusijai užgrobti virš Juodosios jūros numušto amerikietiško drono MQ-9 „Reaper“. Didžiausias dėmesys skiriamas tam, kokias slaptas technologijas rusai gali gauti tirdami droną.

Kovo 14-ąją Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby laidoje „The Lead“ CNN žurnalistui Jake'ui Tapperiui sakė, kad JAV ėmėsi daugybės priemonių, siekdamos apsaugoti savo nuosavybę – numuštą UAV, tačiau detalių neatskleidė. Pareigūno teigimu, amerikiečiai nenori, kad orlaivio nuolaužos patektų į netinkamas rankas. Ir tai suprantama, nes Vakarų kariuomenė ne kartą išreiškė nuogąstavimus dėl galimo pažangių technologijų užgrobimo kare Ukrainoje.

Johnas Kirby pridūrė, kad Rusijos lėktuvai dažnai perimdavo amerikiečių lėktuvus virš Juodosios jūros, o pastarosiomis savaitėmis įvyko keli tokie incidentai.

Pentagono atstovas brigados generolas Patrickas Ryderis sakė, kad Rusija nepaėmė numušto MQ-9 „Reaper“ nuolaužų. Generolas Ryderis taip pat atsisakė komentuoti bet kokius veiksmus, kurių buvo imtasi siekiant iškelti MQ-9 iš Juodosios jūros dugno.

BBC rašo, kad per prorusiškuose „Telegram“ kanaluose pasirodė garso įrašas, kuriame tariamai girdimi Rusijos kariškiai. Pasak garso įrašo, kai kurie žmonės rusiškai diskutuoja apie nukritusio drono nuolaužų iškėlimą iš dugno, ypač apie „vidaus degimo variklį“. Amerikos valdžia šios informacijos kol kas nekomentavo.

 

Kaip rašo „The New York Times“, remdamasis aukšto rango JAV kariuomenės pareigūnu, MQ-9 iš savo bazės Rumunijoje ryte pakilo į reguliariai suplanuotą žvalgybos misiją, kuri paprastai trunka nuo 9 iki 10 valandų. Pasak vyriausybės pareigūno, „Reaper“ buvo neginkluotas.

Pasak CNN, JAV naudojo bepiločius orlaivius MQ-9 „Reaper“ virš Juodosios jūros dar gerokai prieš visapusišką Rusijos invaziją į Ukrainą regionui stebėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()