Pagaliau Izraelis atsibunda: pirmą kartą nuo karo Ukrainoje pradžios priėmė tokį svarbų sprendimą dėl ginklų  ()

Izraelis patvirtino eksporto licencijas dronų trukdymo sistemų pardavimui, kurios galėtų padėti Ukrainai kovoti su Irano bepiločiais orlaiviais, kuriais Rusija atakuoja Ukrainos miestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Axios“ pranešė trys Izraelio ir Ukrainos pareigūnai. Pažymima, kad tai pirmas kartas nuo visapusiškos Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą pradžios, kai Izraelis patvirtino gynybos eksporto licencijas  ginklų Ukrainai pardavimui.

„Izraelis stengėsi neteikti karinės pagalbos Ukrainai, baimindamasis, kad toks žingsnis gali sukelti įtampą su Rusija ir pakenkti Izraelio saugumo interesams Sirijoje. Po to, kai Rusija karo metu pradėjo naudoti Irano pagamintus atakos bepiločius orlaivius, Ukrainos vyriausybė sustiprino spaudimą dėl Izraelio karinės pagalbos. Ukrainos pareigūnai teigia, kad ginklų sistemų tiekimas Ukrainai atitinka Izraelio interesus, nes Iranas gali gauti informacijos apie tai, kaip veikia bepiločiai orlaiviai, ir tada juos patobulinti.

Leidinys rašo, kad gynybos ministro Yoavo Gallanto ir užsienio reikalų ministro Elio Coheno eksporto licencijų tvirtinimas įvyko vasario viduryje. Tada ministro pirmininko Benjamino Netanyahu nurodymu Izraelis peržiūrėjo savo karo politiką. Pasibaigus peržiūrai, naujų sprendimų nebuvo priimta. E. Cohenas apie tai papasakojo Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui vasario 15 dieną, lankydamasis Kyjive.

 

Licencijos patvirtintos dviem Izraelio įmonėms – „Elbit“ ir „Rafael“ – kuriančioms antidronų sistemas. Ukrainos pareigūnas „Axios“ sakė, kad Ukrainos gynybos ministerijos delegacija neseniai atvyko į Izraelį dėl antidronų sistemų. Sutartis dar nepasirašyta.

„Sistemos, kurias Izraelis siūlo pirkti Ukrainai, naudoja elektroninio karo įrangą, kad blokuotų ir numuštų bepiločius orlaivius. Jų veikimo nuotolis yra apie 40 km ir gali būti įrengiamos šalia elektrinių ar kitų svarbių vietų, kad apsaugotų jas nuo bepiločių orlaivių“, - rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()