Įsilaužė į Rusijos dronų operatoriaus paštą: rasta informacija pranoko visus lūkesčius  ()

Ukrainos „Kibernetinio pasipriešinimo“ aktyvistai įsilaužė į rusų „savanorio“ ir bepiločio orlaivio operatoriaus Michailo Lučino elektroninį paštą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis parodė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip priešas naudoja cheminį ginklą prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, pranešė Nacionalinio pasipriešinimo centras.

„Savanoris“ Michailas Lučinas atskleidė, kaip rusai iš bepiločio lėktuvo ant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų numetė granatą K-51. Amunicija užtaisyta labai dirginančia į miltelius panašia medžiaga.

Dujines granatas K-51 Rusijos kariuomenė aktyviai naudojo 2015 m. per kovas dėl Donecko oro uosto. Jos pripildytos miltelių pavidalo, labai dirginančios, ne mirtinos medžiagos, sakė ukrainiečių karo korespondentai.

Įsilaužėliai išsiaiškino, kad Lučinas internetinėje „Avito“ platformoje perpardavinėjo dronus, kuriuos pirko savanoriai ir perdavė jam laikinai okupuotame Donecke. Pavyzdžiui, bepiločio orlaivio baterijas jis įkainojo 48 500 rublių, o droną „Autel Evo II Dual 640T“ – 340 000 rublių.

Kibernetinio pasipriešinimo duomenimis, Lučinas perdavė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tyrimų instituto „Vektor“ techninę dokumentaciją. Šis institutas Rusijos kariuomenei kuria kovos su dronais sistemas.

Viename iš susirašinėjimo fragmentų „savanoris“ kritikuoja „kadyroviečius“ ir Rusijos kariuomenę, kuri „slepiasi už „DLR“ ir LNR teroristų nugarų“: „To pasekmė - 60-80 proc. veteranų, kovojančių nuo 2014 m., žūtis. Tokia kaina buvo sumokėta už Mariupolio ir Severodonecko bei Lysyčansko užėmimą. Niekas „DLR“ kariuomenėje nesupranta, kokia prasmė „DLR“ laikyti didžiulį skaičių čečėnų, kai jiems nėra jokių kovinių užduočių.“

 

M. Lučino vertinimu, be „L/DNR“ teroristų Rusijos kariuomenė būtų buvusi išstumta iš Ukrainos per pirmuosius 2-4 didžiojo karo mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(2)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: