„Mes perspėjome“. Po MQ-9 „Reaper“ numušimo Rusijos ambasadorius skelbia apie perspėjimą JAV  ()

Pasak Rusijos ambasadoriaus Anatolijaus Antonovo, Kremlius informavo, kad teritoriją virš Juodosios jūros paskyrė vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ zona.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-16 „Mes perspėjome“. Po MQ-9 „Reaper“ numušimo Rusijos ambasadorius skelbia apie perspėjimą JAV  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ambasadorius Jungtinėse Amerikos Valstijose Anatolijus Antonovas neigia Kremliaus dalyvavimą numušant amerikietišką UAV MQ-9 „Reaper“ tarptautinėje oro erdvėje virš Juodosios jūros. Apie tai rašo CNN.

Anatolijus Antonovas žurnalistams sakė, kad Maskva nenori konfrontuoti su Vašingtonu.

„Mes nenorime kurti situacijų, kuriose galime susidurti su nenumatytais susirėmimais ar incidentais tarp Rusijos Federacijos ir JAV“, – sakė diplomatas.

Antonovas pažymėjo, kad valstybės sekretoriaus padėjėja Karen Donfried informavo jį apie JAV susirūpinimą dėl bepiločio lėktuvo MQ-9 „Reaper“ incidento Juodojoje jūroje. Rusijos ambasadorius sakė šiuo klausimu apsikeitęs pastabomis su kolegomis iš Amerikos ir paminėjęs „kai kuriuos nesutarimus“.

„Man atrodo, kad tai buvo konstruktyvus pokalbis šiuo klausimu. Išgirdau jos pastabas, tikiuosi, ji suprato, ką paminėjau“, – sakė ambasadorius.

 

Anatolijus Antonovas pakartojo Rusijos gynybos ministerijos tezes apie tariamą Maskvos nedalyvavimą amerikietiško UAV numušime Juodojoje jūroje ir pridūrė, kad Kremlius „informavo apie šią erdvę, kuri buvo apibrėžta kaip specialios karinės operacijos zona“.

„Mes perspėjome“, – žurnalistai cituoja Antonovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(16)
(-16)

Komentarai ()