„Jei pasirodys „juodosios gulbės“, bus blogai“. Skelbiama, kas vyksta su Ukrainos kontrpuolimu (video)  ()

Karo ekspertai ir analitikai pranešė, kad Ukrainos kontrpuolimas gali prasidėti jau pavasario viduryje arba pabaigoje. Tačiau yra tikimybė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nespės pasiruošti pavasariui, o kontrpuolimas gali būti nukeltas į vasarą arba atvirkščiai – prasidės anksčiau nei planuota.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė Karo teisės tyrimų centro vadovas, karo ekspertas Aleksandras Musienko. Jis pabrėžė, kad be pagrindinio plano gali būti ir papildomų, jei kas nors nepavyktų.

„Korekcijos galimos dėl to, kad keičiasi kovinė situacija, gali susiklostyti tam tikros aplinkybės, įvykiai, kurie gali pakeisti situaciją, o po mėnesio jau galėsime aptarti kiek kitokį scenarijų, galbūt ukrainiečių kontrpuolimas, priešingai, paspartės“, - pridūrė ekspertas.

Dabar kontrpuolimo greitis tiesiogiai priklauso nuo vakarietiškos ginkluotės ir įrangos pristatymo į Ukrainą greičio, pabrėžė A. Musienko. Koviniai veiksmai priklauso nuo amunicijos, tankų ir kt.

„Čia kalbame ne apie vieną ar dvi tankų grupes ar tankų batalioną. Esmė ta, jog Ukrainai reikia bent jau gauti tai, apie ką per ankstesnį „Rammstein“ susitikimą kalbėjo Jungtinių Amerikos Valstijų gynybos sekretorius Lloydas Austinas – tai 150–170 tankų“,– pabrėžė pranešėjas.

„Antra, Ukrainos rezervas turi būti pasirengęs kontrpuolimui. Kalbame apie reikiamą skaičių dalinių, kurie šiuo metu nedalyvauja aktyviuose karo veiksmuose, tačiau yra užsienyje, NATO šalių poligonuose ir yra atitinkamai apmokomi bei auklėjami.

 

Trečia, gali pasirodyti vadinamosios „juodosios gulbės“ (neprognozuojami įvykiai). Jie gali būti susiję ir su viena, ir su kita šio karo puse“, - pažymėjo A. Musienko.

„Sakyti, jog puolimas bus gegužės 9 d., yra labai gerai, bet turėtume suprasti, kad gali būti ir planas B, kad tai įvyks ne gegužės 9 d., o galbūt vėliau, ir planas C - tai gali būti dar vėliau, ir planas D - tai gali įvykti net iki gegužės 9 d.“, - apibendrino A. Musienko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(10)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: