Putino traukinį slapta fotografavęs rusas: paprasti mirtingieji taip nevažinėja  ()

31 metų rusas Michailas Korotkovas jau daug metų seka slaptą Vladimiro Putino traukinį. Jis taip pat renkasi traukinius, kai keliauja po Rusijos regionus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš dienraštyje „The Washington Post“ paskelbtų nuotraukų matyti, kad V. Putinas važinėja prabangiu šarvuotu traukiniu be identifikacinių numerių ir visuomet uždengtais langais.

Vienas iš šio traukinio vagonų viršuje turi neįprastą kupolą – manoma, kad ten sumontuota speciali ryšio įranga.

Per koronaviruso pandemiją M. Korotkovas pastebėjo, kad V. Putino traukinio sąstatas gerokai padidėjo. „Jis lekia kaip pašėlęs, ir visi kiti suplanuoti traukiniai užleidžia jam kelią“, – komentavo rusas.

M. Korotkovas itin slaptą, šarvuotą ir prabangų V. Putino traukinį seka ir fotografuoja jau daug metų. Jis buvo pirmasis entuziastas, 2018 metais internete paskelbęs šio traukinio – išpuoselėto junginio su raudonomis ir pilkomis detalėmis, dažnai traukiamo kelių kampuotos formos lokomotyvų – nuotrauką. „Paprasti mirtingieji tokiu traukiniu nevažinėja“, – rašė M. Korotkovas.

Traukinio paieškos ir fotografavimas buvo tiek bauginantis, tiek jaudinantis procesas, skelbia „The Washington Post“. M. Korotkovui tai buvo tarsi baugus „traukinys vaiduoklis“, važinėjantis pagal slaptą tvarkaraštį, neturintis identifikacinių lokomotyvų numerių ir visuomet užtamsintais langais. Bent vienas iš vagonų viršuje turi neįprastą kupolą – manoma, kad jame sumontuota speciali ryšio įranga.

Jis yra padaręs daugybę V. Putino traukinio nuotraukų, bet internete paskelbė vos kelias.

„Stengiausi neatkreipti dėmesio į tą faktą, kad labai domiuosi šia tema“, – pažymėjo jis ir pridūrė, kad tai buvo jo pomėgio apogėjus. Po šito nebeliko kitų tokių svarbių taikinių, kuriuos būtų galima medžioti.

Tačiau panašu, kad M. Korotkovo aistra nepatiko specialiosioms tarnyboms, kurioms yra pavesta saugoti V. Putiną ir jo paslaptis.

 

2021 metų gegužę M. Korotkovo „YouTube“ puslapyje pasirodė keistos žinutės: pažodinės privačių pokalbių telefonu tarp jo ir pačio artimiausio jo draugo Vladimiro, taip pat stebinčio traukinius, stenogramos. Šių pokalbių metu jie kalbėjosi apie planuojamą žygį pėsčiomis, Vladimiro dukrą ir kitus reikalus.

„Kai pamačiau tuos pokalbius savo komentaruose, man pasidarė baisu“, – sakė jis. Vienintelis paaiškinimas, jo teigimu, yra tas, kad jį stebėjo Federalinė saugumo tarnyba (FST). Šias žinutes jis interpretavo kaip įspėjimą liautis.

„Susimąsčiau apie savo asmeninį saugumą ir nuo tos akimirkos supratau, kad viskas, ką paskelbiau internete, gali būti panaudota prieš mane“, – teigė jis.

„Savo tėvams pranešiau, kad mano gyvybei gresia pavojus“, – sakė jis.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, vyras pradėjo baimintis, kad jo tinklaraščio įrašai apie geležinkelius gali būti panaudoti jam iškeliant baudžiamąją bylą dėl sabotažo ar terorizmo. 2022 m. kovo mėn. jis uždarė tinklaraštį saugumo sumetimais.

 

Rugsėjį paskelbta mobilizacija paskatino jį palikti Rusiją, nepaisant jo tėvų prašymų likti šalyje. Jis teigė, kad apie pasitraukimą galvojo dar 2014 m. po Krymo aneksijos. Tačiau jis tikėjosi, kad viskas pagerės.

M. Korotkovas išvyko iš Maskvos į Kazachstaną, tada keliems mėnesiams išvyko į Indiją. Iš finansų bendrovės, kurioje dirbo, jis buvo atleistas netrukus po to, kai išvyko iš Rusijos. „Visas mano gyvenimas buvo kuprinėje – nešiojamas kompiuteris, pasas, dokumentai, mobilusis telefonas. Aš pasiilgau savo šeimos. Bet tai yra vienintelis dalykas, kurį palikau Rusijoje“, – sako jis.

Dabar M. Korotkovas gyvena Šri Lankoje ir veda internetinius IT mokymo kursus Rusijos įmonei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()