Vilniuje susikaus geriausios „Counter-Strike: Global Offensive“ komandos  ()

Kovo 25 d. Vilniuje, finalinėse unikalaus formato varžybose, susikaus stipriausios mėgėjų ir profesionalų „Counter-Strike: Global Offensive“ (CS:GO) komandos. Dėl patekimo į finalinį 2x2 turnyrą „OlyBet CS:GO“ kovojo keli šimtai mėgėjų ir per 80 profesionalių žaidėjų komandų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turnyre „OlyBet CS:GO“ varžybos vyks dviejuose divizionuose: atskirai kausis profesionalai ir mėgėjai. Simas Anužis, turnyro iniciatorius ir populiaraus kanalo „Svarbeuse Dariti“ įkūrėjas, akcentuoja, kad dažniausiai CS:GO varžybos vyksta 5x5 formatu, tad būsimas turnyras yra gera proga išbandyti kitokį formatą.

„Šis retas ir pasaulyje, ir Europoje CS:GO formatas 2x2 pasirinktas todėl, kad, man atrodo, smagu turnyre dalyvauti tik su artimiausiu draugu ar bendraminčiu. Ir akivaizdu, kad toks sprendimas pasiteisino – sulaukė didelio dėmesio, – pasakoja Simas. – Keturiuose atrankiniuose turnyruose dalyvavo per 80 profesionalų ir daugiau kaip 250 mėgėjų komandų – tai gerokai viršijo lūkesčius. Finale kovo 25 d. susikaus 2 geriausios mėgėjų ir 4 stipriausios profesionalų komandos. Pastarieji prieš tai dar žais pusfinaliuose, kur paaiškės finalinės kovos poros“.

Tarp finalo žaidėjų ir CS:GO mėgėjams gerai žinomi vardai Albinas (tooizera) Šeputis ir Vilius (-tAk) Keserauskas, Linas (LeeN) Ališauskas ir Armandas (maty) Kneita.

Šis turnyras išskirtinis ir tuo, kad atskirai rungiasi mėgėjų ir profesionalų divizionų atstovai. Simas pasakoja, kad paprastai CS:GO turnyruose mėgėjai ir profesionalai kovoja kartu, o tai neskatina dalyvauti mėgėjų, kurie paprastai turi žemesnį reitingą ir dažniausiai nėra lygiaverčiai varžovai profesionalams. Todėl „OlyBet CS:GO“ turnyre 1–7 lygio komandos kovoja mėgėjų divizione, o pasiekusios 8–10 lygius – profesionalų divizione. Visų finalininkų laukia prizai ir dovanos.

 

„Taip sudarėme sąlygas kovoti lygiaverčiams žaidėjams, kad patekti į finalą ir laimėti galėtų ne tik profesionalai, bet ir geriausiai žaidžiantys mėgėjai. Akivaizdu, kad tai paskatino turnyre dalyvauti tokį gausų mėgėjų komandų skaičių“, – teigia Simas.

Prieš atkaklias finalininkų kovas bus surengtas ir „Show Match“ – CS:GO parodomosios varžybos. Jose susirungs pats Simas ir kitos žinomos asmenybės, tarp kurių repo atlikėjas Niko Barisas, hip-hop grupės „8 kambarys“ narys Deividas Alejūnas-Corsalis ir „youtuberis“ Gedas Juška.

 

Turnyrą „OlyBet CS:GO“ ves renginių ir radijo laidų vedėjas Rokas Lukošaitis. Finalinės varžybos Vilniaus pramogų centre „Action! By Apollo“ prasidės kovo 25 d. 12 val., o stipriausios komandos turėtų paaiškėti apie 20 val. Žiūrovams renginys nemokamas, be to, jų laukia prizai.

Daugiau nei prieš 10 metų išleistas CS:GO tebėra vienas populiarių komandinių žaidimų pasaulyje. S. Anužio suburta CS:GO komanda „SD Invicta“ yra Baltijos šalių čempionė, o pasaulio reitinge užima 171 vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()