Fantastiška istorija: kaip Ukrainos dronas iš sužvėrėjusių rusų išgelbėjo moters gyvybę (Video)  ()

2022 metų birželį Rusijos kariškiai šaulių ginklais apšaudė automobilį su civiliais. Vyras buvo sunkiai sužeistas, bet išgyveno, o moterį išgelbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai. Iš pavojaus ją ištraukė drono pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Censor.NET, remdamasis Nacionalinės policijos komunikacijos skyriumi (ČIA rasite nuotraukas iš gelbėjimo operacijos).

Kaip minėta, įvykis įvyko pernai, kai nemažą Iziumo rajono dalį užėmė rusai. Okupantai apsigyveno fermos teritorijoje, nuvarė ten tanką, pėstininkų kovos mašiną ir užėmė pozicijas civiliams žudyti. Prie kelio, vedančio į kaimą, jie iš tikrųjų įrengė šaudyklą ir šaudė į civilių automobilius.

Praėjusių metų birželį civilinis automobilis „Mazda“ važiavo Bachmuto miesto kryptimi. Automobilyje važiavo du civiliai – 35 metų vyras ir moteris. Jie norėjo evakuoti tėvus, kuriems prireikė pagalbos, bet atsitiktinai pateko į vietą, kur stovėjo rusai. Ukrainos gynėjai pamatė, kad automobilis važiavo pro jų pozicijas, pakėlė droną ir viską nufilmavo. Vaizdo įrašas iš drono tyrėjams leido nustatyti visas Rusijos kariuomenės įvykdyto nusikaltimo aplinkybes.

Automobiliui priartėjus prie rusų pozicijų, okupantai pradėjo šaudyti. Tačiau po pirmojo apšaudymo vyras ir moteris išgyveno.

Jie išlipo iš automobilio. Tada nusprendė toliau važiuoti ir bėgti iš ten, bet negalėjo. Rusai pamatė, kad tai civiliai. Karių ar uniformuotų žmonių nebuvo. Nepaisant to, rusai nusprendė nužudyti piliečius ir ne kartą apšaudė automobilį visais turimais ginklais. Po antrojo apšaudymo vyras buvo sunkiai sužalotas. Moteris bandė jam padėti. Tačiau vyras negalėjo atsikelti ir prarado sąmonę.

Tuo metu Ukrainos kariuomenė negalėjo padėti nukentėjusiems ir vykdyti evakuacijos. Tuo pat metu ukrainiečių gynėjai droną pasiuntė arčiau, o moteris tai pamatė. Kovotojas bandė jai parodyti, kad jai reikia slėptis, bet ji nesuprato. Tada atsiuntė jai dar vieną droną, ant kurio pritvirtino lapelį su užrašu „Sek mane“. Moteris nusekė paskui jį ir tai išgelbėjo jos gyvybę. Ji atėjo į ukrainiečių gynėjų, kurie jai padėjo, pozicijas.

 

Iš drono vaizdo įrašo tyrėjams pavyko pamatyti, kad prie sužeisto žmogaus priėjo Rusijos kariškiai. Jie įmetė vyrą į duobę, nes manė, kad jį nužudė. Auka duobėje išgulėjo ilgiau nei parą. Naktį, lyjant lietui, jis atgavo sąmonę. Jis sugebėjo prišliaužti prie automobilio, įlipti į bagažinę ir apsikloti antklode. Ryte jis lėtai atėjo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Vyriškiui buvo suteikta pirmoji pagalba, iškviesti gydytojai.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įvykio vietoje buvo rasta 10 didelio kalibro šovinių.

Policija gavo ir neginčijamų rusų įvykdytų karo nusikaltimų įrodymų. Operatyviniai padaliniai pasiklausė okupanto telefoninių pokalbių su artimaisiais, kuriuose jis pasakoja apie savo padarytą nusikaltimą. Vieno pokalbio metu vyras pasakojo žmonai, kaip šovė į civilinį automobilį, nužudė vyrą, o moteriai kažkaip pavyko pasprukti.

 

Operatyvinių ir tyrimo priemonių metu teisėsaugininkai nustatė, kad tai buvo 26 metų Maskvos gyventojas Keržajevas Klimas Dmitrovyčius, 1-ojo motorizuotųjų šaulių bataliono 1-osios motorizuotųjų šaulių kuopos vadas, vyresnysis leitenantas.

Šiandien policija surinko neginčijamus šio Rusijos kario kaltės įrodymus. Kaltininkas buvo informuotas apie padarytą nusikaltimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: