Ukrainai gali tekti palikti Bachmutą ir Avdijivką: ISW skelbia priežastis  ()

Analitikai įsitikinę, kad artimiausiu metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės veikti keliuose fronto sektoriuose vienu metu, o įsibrovėliai praras ne tik iniciatyvą mūšio lauke, bet ir vieną teritoriją po kitos. Bet Avdijivkos ir Bachmuto gynėjai gali pasitraukti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai netrukus bandys šiek tiek pasistumti pirmyn, kol dar neprarado iniciatyvos mūšio lauke. Tai pirmadienį, kovo 20 d., pranešė JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Jų nuomone, Rusijos kariai bando padidinti savo veiksmų tempą kai kuriose fronto srityse, kad pasiektų visiškai nereikšmingų pergalių. Okupantai skuba, kol iniciatyva dar neperėjo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankas.

Rusai stengiasi užimti Bachmutą, kuris ir toliau šturmuojamas, taip pat Avdijivką, kur padaugėjo bandymų apsupti miestą.

„Kovo 20 d. Rusijos kariai greičiausiai užėmė naujas pozicijas Bachmuto pietvakariuose ir šiaurėje, taip pat Bachmuto šiaurės vakaruose tarp Bogdanivkos ir Chromovo“, – sakoma pranešime.

 

Analitikai taip pat pastebi, kad nors veiksmų suaktyvinimas atnešė vaisių rusams, šie veiksmai taip pat gerokai padidino jų patiriamus nuostolius, o bandymas išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas dar nebuvo sėkmingas.

Vis dar tikėtina, kad Rusijos puolimas gali priversti Ukrainos gynėjus pasitraukti iš Bachmuto ir (arba) Avdijivkos, nors tai kol kas neatrodo tikėtina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(21)
(-16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: