JK skelbia sensaciją: Ukraina gaus sviedinius su nusodrintu uranu - skelbiama beprotiška Rusijos reakcija  ()

Pasak Rusijos Federacijos atstovo ESBO Konstantino Gavrilovo, sviedinių su šerdimis, pagamintomis iš nusodrintojo urano, perdavimą Ukrainai Kremlius vertins kaip „nešvarių branduolinių bombų panaudojimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ketina tiekti sviedinius su nusodrintu uranu, skirtus tankams „Challenger 2“, pranešė JK gynybos viceministrė Annabel Goldie, atsakydama į klausimus Didžiosios Britanijos vyriausybės svetainėje.

„Kartu suteikdami Ukrainai pagrindinius kovos tankus „Challenger 2“, mes tieksime amuniciją, įskaitant šarvus pramušančius sviedinius, kuriuose yra nusodrintojo urano“, – rašė Goldie.

Didžiosios Britanijos gynybos ministro pavaduotoja taip pat pažymėjo, kad tokia amunicija pasižymi aukštu efektyvumo lygiu naikinant šiuolaikinius tankus ir šarvuočius.

Kodėl šaudmenyse yra nusodinto urano?

Nusodrintasis uranas yra maždaug dvigubai tankesnis už šviną. Jis naudojamas šarvus pramušančių šaudmenų gamyboje, taip pat didinant karinės technikos šarvų patvarumą.

Nusodrintojo urano sviediniai dažniausiai naudojami dėl jų gebėjimo sukelti didelį sunaikinimą. Tokie šoviniai taip pat pasižymi geru degumu, o tai užtikrina aukštą šarvų pramušimo efektą.

Rusijos reakcija

Šių metų sausį Rusijos delegacijos prie ESBO vadovas Konstantinas Gavrilovas per forumą Vienoje pareiškė, kad Kremlius prilygins sviedinių su nusodrintu uranu tiekimą Ukrainai „nešvarių branduolinių bombų naudojimui“.

„Tokių sviedinių tiekimą Kijevui NATO sunkiajai karinei technikai vertinsime kaip nešvarių branduolinių bombų panaudojimą prieš Rusiją su visomis iš to sekančiomis pasekmėmis“, – sakė A. Gavrilovas.

Putino reakcija

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad Maskva bus „priversta reaguoti“, jei Didžioji Britanija duos Ukrainai karinių atsargų, įskaitant šarvus pramušančių šaudmenų, kuriuose yra nusodrintojo urano.

„Jungtinė Karalystė paskelbė ne tik apie tankų tiekimą Ukrainai, bet ir apie sviedinius su nusodrintu uranu. Jei taip atsitiks, Rusija bus priversta reaguoti“, – sakė Putinas žurnalistams po derybų Kremliuje su Kinijos kolega Xi Jinpingu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)

Komentarai ()