Ukraina juos vadina „kasėjais“: kaip neginkluotų kareivių dėka Rusija žengia į priekį  ()

Rusijos pajėgos Bachmuto srityje naudoja neginkluotus karius, kurie veržiasi link Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų, tačiau negali trauktis dėl už nugaros esančių „užtveriamųjų dalinių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „New York Times“ rašo remdamasis Ukrainos gynybos pajėgų dalinių vadų pasakojimais.

Pasak Ukrainos gynėjų, Rusijos kariai gali būti sušaudyti arba įkalinti už traukimąsi. Taip vieno iš žuvusių Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų okupantų kišenėje buvo rastas dokumentas, kuriame teigiama, kad už dezertyravimą Rusijos Federacijos kariams gresia egzekucija. Buvo paviešinti rusų pokalbiai, kuriuose taip pat kalbama apie egzekucijas už pasitraukimą iš mūšio lauko.

Ukrainos gynėjai parodė žurnalistams vaizdo įrašą iš Bachmuto, darytą iš drono, kuriame matyti, kaip Rusijos karys veržiasi ginkluotųjų pajėgų pozicijų link. Po to, kai jį apšaudė, jis norėjo bėgti, bet jis ir toliau ėjo į priekį.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro žvalgybos padalinio vadas Jaroslavas teigė, kad rusų karys ginklo neturėjo, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos tokius kaip jis vadina „kasėjais“. Rusijos Federacijos kariai be ginklų siunčiami su kastuvais į ginkluotųjų pajėgų pozicijas kasti apkasų arba užsiima amunicijos pristatymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()