Maskvoje prasidėjo visiška nesąmonė: ką Kremlius daro su S-400 ir „Pantsir“  ()

Maskvoje dislokuodamas „Pantsir“ ir S-400, Kremlius pagaliau sugriovė mitą apie savo priešlėktuvinės gynybos „analogą“, o mantra „nėra jokios priežasties panikuoti“ gali turėti priešingą poveikį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug prieš mėnesį Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos savo oro gynybos įrangą pastatė tiesiai Maskvos mieste.

Garsiausiai nuskambėjo pranešimas, kad rusai pastatė „Pantsir“ kompleksą tiesiai ant Rusijos Federacijos gynybos ministerijos stogo. Netrukus Rusijos armija įrengė dar 3 tokius kompleksus ant pastatų tiesiai miesto centre. Tik tam, kad visi šie „Pantsir“ būtų matomi kuo didesniam miestiečių skaičiui, o kovinių darbų metu visa iššauta amunicija taip pat kristų tiesiai ant maskvėnų galvų.

Tačiau Rusijos armija tuo neapsiribojo ir 2023 metų vasarį pradėjo dislokuoti savo S-400 baterijas netoli miegamųjų Maskvos rajonų. Ir jie tai daro kuo demonstratyviau.

Tam pasirinktos „rezervuotos“ arba, priešingai, ekologiškai pavojingos, teritorijos įvairiose Maskvos vietose.

Reljefo paruošimas oro gynybos technikos išdėstymui atliekamas dirvos nukasimas ar miško iškirtimas. Paruošiamasis darbas trunka apie 1 mėnesį.

Pastatoma palyginti nedidelė aptverta aikštelė, kurioje yra keli paleidimo įrenginiai, vienas radaras, kelios „būdelės“ personalui ir kelios cisternos su kuru autonominiam komplekso mašinų darbui.

 

Tuo pačiu metu S-400 pastatymas tiesiai miesto ribose yra gana silpnai koreliuoja su propagandiniais pareiškimais apie komplekso „analoginį pajėgumą“ ir jo deklaruojamas eksploatacines charakteristikas, pagal kurias jis tariamai gali perimti balistinius taikinius 230 km nuotoliu, orlaivius iki 390 km atstumu, o didelio aukščio taikinius, pavyzdžiui, strateginius bombonešius 570 km atstumu.

Tai yra, jei šios charakteristikos būtų teisingos, tuomet nereikėtų S-400 dislokuoti tiesiai miesto ribose, o užtektų tradicinio jų išdėstymo už Maskvos žiedinio kelio.

Galbūt būtent taip bent bandoma parodyti, kad sostinė yra patikimai apsaugota ir „panikai nėra pagrindo“, arba atvirkščiai – sukelti papildomą „mobilizacijos efektą“. Tuo pačiu metu situacija, kai visi šie S-400 su „Pantsir“ pradės šaudyti tiesiai Maskvos ribose, o jų pačių raketų ir sviedinių fragmentai kris ant daugiaaukščių pastatų, gali būti ne mažiau įdomi.

 

Bet panašu, kad prasideda savotiškas konkursas, kas pirmasis šalies agresorės gyventojams parodys, kad „karas čia ir šalia“, ir kad laikas daryti atitinkamas išvadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()