ISW skelbia visišką fiasko: kas nutiko Putino derybose su Xi Jinpingu  ()

Rusijos lyderiui nepavyko pasiekti to, ko norėjo tiesioginiame dialoge su Xi Jinpingu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-22 ISW skelbia visišką fiasko: kas nutiko Putino derybose su Xi Jinpingu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas patyrė „fiasko“ derybose su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, įvykusių Maskvoje kovo 20 d.

Remiantis JAV Karo studijų instituto (ISW) išvadomis, Putinas nesugebėjo pasiekti to, ko norėjo, ir nesusitarė dėl glaudesnės dvišalės partnerystės su Kinijos valdžia.

ISW analitikai cituoja bendrą Kinijos ir Rusijos pareiškimą „dėl visapusės partnerystės ir strateginio bendradarbiavimo gilinimo, žengimo į naują erą“, kurį šalys pasirašė susitikimo metu. ISW pažymi, kad dokumente pateikiama santūresnė Rusijos ir Kinijos santykių raidos versija. Tai skiriasi nuo to, ko tikėjosi Rusijos Federacijos prezidentas, teigia analitikai.

V. Putinas paskelbė apie daugybę priemonių, rodančių, kad Rusija energetikos ir ekonomikos sektoriai koncentruojasi į Kiniją ir priklauso nuo jos, o tai atrodo labai vienpusiška. Rusija tampa priklausoma nuo Kinijos, o Kinijos priklausomybė nuo Rusijos nedidėja.

 

Xi Jinpingas vadovas padarė du pagrindinius pareiškimus: pirmasis – Kinija rems Rusijos iniciatyvas JT Saugumo Taryboje, o antrasis buvo apie karo Ukrainoje „politinį sureguliavimą“. Tačiau Xi Jinpingas nepateikė aštresnių pareiškimų šiuo klausimu. Jis viešai nežadėjo Putinui remti Rusijos kare prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(2)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: