„Artimiausi mėnesiai bus kritiniai“. NATO perspėja, kas nutiks Ukrainoje  ()

NATO pareigūnas pažymėjo, kad Ukrainos ir jos sąjungininkų ateitis priklauso nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės. Pagrindiniai karo veiksmai gali vykti dviem kryptimis: Luhanske ir Zaporižioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO mano, kad ateinantys šeši karo Ukrainoje mėnesiai bus lemiami, praneša portalas „Bild“.

Vienas NATO pareigūnas pažymėjo, kad dabar Ukrainai atgabenami ginklai bus panaudoti gegužę, kai Ukrainos gynėjai bus pasirengę išvaryti rusų okupantus iš laikinai okupuotų teritorijų pietiniuose ir rytiniuose šalies regionuose.

„Mokymai, medžiagos, logistika ir žvalgyba – šiuo metu Ukrainos partneriai siunčia viską, ko reikia sėkmingam kontrpuolimui. Ruošiamės pavasario ar vasaros puolimui. Artimiausi šeši mėnesiai bus kritinis laikotarpis kare ne tik Ukrainai, bet ir sąjungininkams“, – sakoma straipsnyje.

Be to, pareigūnas atsargiai, neatskleisdamas visų detalių, užsiminė, kur tas kontrpuolimas gali vykti - „greičiausiai pagrindiniai mūšiai vyks Luhansko ir Zaporižios srityse, o Rusijos Federacijos karinė vadovybė tai žino. Pavasario-vasaros akistata bus surengta siekiant pagrindinio tikslo: nukirsti sausumos tiltą į Krymą“, – pažymėjo NATO pareigūnas.

 

Jis negali atskleisti per daug informacijos, nes svarbus netikėtumo faktorius, o Ukrainos priešas nuolat stebi kiekvieną pranešimą, susijusį su planuojamu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimu. Tačiau jis priminė praėjusių metų vasarą, kai visi tikėjosi staigaus Chersono išvadavimo ir Rusijos ginkluotosios pajėgos ten perkėlė didžiąją dalį atsargų. Tačiau vietoj to Ukrainos kariai sutelkė dėmesį į Charkivo srities išlaisvinimą.

(31)
(2)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: