„Xi yra žiaurus, bet labai apdairus“. Skelbiama, kokį įsakymą gaus Putinas  ()

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas kovo 20 d. su darbo vizitu atvyko į Maskvą. Jis atvyko „įforminti protektorato“ susilpnėjusiai Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę savo „Telegram“ tinklaraštyje išsakė Rusijos politinis emigrantas, opozicionierius ir sociologas Igoris Eidmanas.

Jinpingas labai gerai pasirinko savo vizito laiką. Rusija šiuo metu yra susilpnėjusi dėl karo ir ekonomiškai bei politiškai priklausoma nuo Pekino. Tuo pat metu ji taip pat yra ties galutinio karinio pralaimėjimo Ukrainoje riba. Situacija palankiausia Jinpingui, kuriam suteikta galimybė „pasaulio degalinę“ paversti Kinijos degaline.

„Xi yra griežtas, bet apskaičiuojantis. Dabar jis tikriausiai iš lūpų į lūpas atsidėkos savo vasalui, bet kartu įsakys jam atšaukti pralaimėtą ir beprasmį karą prieš Ukrainą“, - rašė Eidmanas. Kinija yra suinteresuota, kad Rusijos karas prieš Ukrainą būtų kuo greičiau baigtas.

Problema ta, kad Rusijos diktatorius nebegali sustoti.

„Šaunusis Kinijos Rusijos degalinės direktorius jau metė neužgesintą degtuką ant benzinu išteptų grindų. Ugnis kyla ir sprogimas joje neišvengiamas“, - mano opozicionierius.

 

Pasak jo, Pekinui dabar reikia skubiai pasiekti paliaubas kare, kad būtų išvengta karinio Rusijos ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimo Ukrainoje. Jei bus pasiekti atitinkami susitarimai, tai reiškia, kad Maskva vienašališkai paskelbs paliaubas. Suprantama, Ukraina nesutiks įšaldyti konflikto, o tai suteiks Pekinui pagrindą pradėti teikti karinę pagalbą Rusijos Federacijai.

Pagrindinė šio plano kliūtis yra pats V. Putinas, kuris bijo pasirodyti silpnas. O Rusijos „karo partija“ paliaubas supras kaip diktatoriaus silpnumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(23)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: