„Ukrainos kariai yra įspūdingi“. JAV generolai apstulbo, ką ukrainiečiai daro su „Patriot“  ()

Dėl profesionalių Ukrainos gynėjų įgūdžių, kaip pastebi žurnalistai, oro gynybos sistemos į Kijevą bus išsiųstos daug anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat kariuomenės kariams buvo rengiami papildomi intensyvūs mokymai, kurie ne visada prieinami net Amerikos kariams.

Ukrainos gynėjai toliau įvaldo oro gynybos sistemą „Patriot“ JAV ir sėkmingai su ja susidoroja. Tai trečiadienį, kovo 22 d., pastebėjo CNN žurnalistai.

65 kariškiai iš Ukrainos šiuo metu yra Fort Sill, Oklahomoje, kur 10 savaičių treniruojasi naudotis oro gynybos sistemomis „Patriot“, kurios netrukus bus pristatytos į Ukrainą.

Žurnalistai turėjo galimybę asmeniškai pamatyti, kaip kariuomenės kariai susidoroja su naujais ginklais. Amerikos kariškiai pabrėžia, kad ukrainiečiai pasižymėjo ir čia. Oro gynybos sistemos „Patriot“ naudojimo pagrindus jiems pavyko įsisavinti greičiau nei tikėtasi, todėl buvo surengti papildomi intensyvūs mokymai. Ši „premija“ ne visada prieinama net amerikiečių kolegoms.

„Mūsų vertinimu, Ukrainos kariai yra įspūdingi ir labai greitai mokosi dėl savo gilių žinių apie oro gynybą ir kovinės zonos patirtį“, – sakė brigados generolas Shane'as Morganas.

 

Pentagono atstovai pažymėjo, kad sistema „Patriot“ į Ukrainą bus pristatyta per kelias ateinančias savaites, daug anksčiau, nei tikėtasi iš pradžių. Tai leis Ukrainai gauti papildomą apsaugą nuo Rusijos raketų.

Kartu CNN pažymi, kad Ukraina gaus dvi tokias sistemas: vieną suteiks – JAV, o kitą – Vokietija ir Nyderlandai. Bet to nepakaks, kad miestas būtų visiškai apsaugotas nuo raketų grėsmės. Visų pirma, jei atsižvelgsime į Kijevą, jo plotas yra per didelis pilnai gynybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(1)
(122)

Komentarai ()