Karo apžvalgininkas: „Avdijivka taps tikru pragaru okupantams“  ()

Ukrainos gynybos pajėgos teigia, kad Avdijivka gali tapti antruoju Bachmutu. Rusai desperatiškai bando ją apsupti, nes jiems tai svarbu tolesniam puolimui prieš Vuhledarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo stebėtojas, politikos ekspertas Aleksandras Kovalenko teigia, kad Avdijivka visada nuo 2014 metų buvo karščiausia vieta karo zonoje. Bachmutas ginamas 9 mėnesius, Avdijivka - 9 metus. Anksčiau ten veikė pirmojo ir antrojo Ukrainos pajėgų korpusų daliniai – jie mobilizuojami iš laikinai okupuotų Donecko ir Luhansko sričių teritorijų. Rusų ten nedaug.

„Taip, jie bando apsupti Avdijivką. Jie bando jau 9 metus. Kol kas tai nepasisekė, mes ten gana efektyviai ginamės“, - sakė Kovalenko.

Jis pridūrė, kad pagrindinė logistika, reikalinga Ukrainos gynybai palaikyti, tebeveikia. Greitkelio 0542 įsibrovėliai dar neatkirto ir artimiausiu metu jo nenukirs. „Kodėl? Nes tokia pati situacija kaip ir su 0504 prie Bachmuto, kai jie užėmė Kliščievką ir bandė jį nukirsti. Jie turi 4 kilometrų lauką, taip pat yra miškas. Jiems prireikė dviejų mėnesių, kad įveiktų šį atstumą, ir tada mūsų elfai miške pradėjo jiems duoti tokį atsakymą, kad jie buvo priversti bėgti į lauką“, – aiškino Kovalenko.

Prie Avdijivkos, pastebi stebėtojas, situacija tokia pati. Iki pagrindinės logistikos arterijos yra daugiau nei 4 kilometrai.

„Kaip aš matau, jie bandys įvažiuoti į patį miestą, kad prasidėtų miesto kautynės. Bet tam reikės važiuoti per pramoninę zoną. Analogas yra pramoninė zona Bachmute. Įžengė į šiaurinį sektorių ir sustojo, nes ten gynybos linijos ir pozicijos. Taigi Rusijos okupantams Avdijivkoje viskas bus labai labai blogai ir sunku“, – įsitikinęs Aleksandras Kovalenko.

(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: