„Tai uždelsto veikimo bomba“. Rusai pradeda suprasti, koks košmaras yra Krymas (Video)  ()

Rusai suprato, kad Ukrainos pusiasalio okupacija yra kliuvinys, dėl kurio jie susiduria su daugybe problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Rusijos opozicijos žurnalistas, žurnalo „The Insider“ redaktorius Timūras Olevskis sakė „24 kanalui“. Pasak jo, Rusija suprato, kad visi jos argumentai dabar yra niekiniai.

Timūras Olevskis sakė, kad Krymo klausimo kontekste daug svarbiau, kad suvokimas apie situaciją atėjo pas Rusijoje gyvenančius žmones. Jo nuomone, Krymas dabar labiausiai kelia baimę valdžiai, kad žmonės nepriims daugelio opozicijos politikų Rusijoje, nes jie susiduria su rinkėjais, turinčiais dvejopą pasaulio suvokimą. Viena vertus, jie nori „sutramdyti“ Krymą, kita vertus, aiškiai žino, kad pusiasalis yra Ukrainos teritorija.

„Jei Ukraina kariniu būdu grąžins Krymą, Rusijos visuomenės požiūriu tai bus teisėta pergalė, kuri nepaneigiama“, - aiškino jis.

Pasak opozicionieriaus, pats Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas Krymo klausimą apjuosė beprotišku ruožu. Tačiau karinis problemos sprendimas iš tiesų išeis į naudą būsimiems Rusijos lyderiams, kurie ketina išardyti V. Putino režimą.

Timūras Olevskis pabrėžė, kad rusai pamažu pradeda suprasti, kokias aukas ir ekonomines pasekmes Rusijai atnešė kova dėl Krymo. Tam tikra prasme keliamas klausimas: „Ar Krymas reikalingas?“ - pridūrė jis.

Jo nuomone, pats faktas, kad sutinkama, jog Krymas neliks Rusijos sudėtyje, nebėra šventas dalykas, kurio nevalia ištarti garsiai. „Ukrainos kariuomenės pareiškimai, paremti veiksmais – bepiločio lėktuvo ataka prieš Džankojų, man atrodo, tik tam ir ruošia“, - taikliai pastebėjo opozicionierius.

 

Olevskis pažymėjo, kad net botai, kurie jam rašo po straipsniu apie Krymą, neturi pakankamai argumentų įrodyti priešingai.

„Bet kokiu atveju tikiuosi, kad karinis Krymo grąžinimas ne tik užvers šį Ukrainos istorijos puslapį, bet ir išgelbės Rusiją nuo nesibaigiančios uždelsto veikimo bombos, kurią po šalimi bandė pakišti Putinas“, - aiškino jis.

Olevskis įsitikinęs, kad Krymas ateityje tik nuodys rusų gyvenimus.

Tačiau iš tikrųjų Rusijos visuomenėje labai svarbus situacijos priėmimo etapas ta prasme, kad Krymas grąžinamas ne politine, o karine prasme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: