Kiek ukrainiečių tiki pergale kare, ką mano apie EU, NATO ir Zelenskį? Apklausos rezultatai  ()

Ši apklausa rodo ilgalaikį pasitikėjimą prezidentu Volodymyru Zelenskiu, augančią paramą narystei NATO ir nuomonę, kad Rusija turėtų sumokėti už pokario Ukrainos atstatymą. Visų pirma, 91% respondentų pritaria V. Zelenskio veiklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai liudija Sociologinės grupės „Reitingas“ atliktos visos Ukrainos apklausos rezultatai. „97% piliečių tiki pergale kare su Rusija, o 74% mano, kad Ukraina išsaugos visas teritorijas, nuo 1991 metų esančias tarptautiniu mastu pripažintose sienų ribose“, – teigia sociologai.

Ukrainiečiai taip pat išreiškia rekordinę paramą Ukrainos narystei NATO – 82 proc. „Tai 10% daugiau nei pasisakė 2022 m. birželio mėn. apklausos metu ir 23% daugiau nei 2022 m. balandžio mėn. “, – teigiama tyrimo rezultatuose.

Remiantis apklausos rezultatais, 54% ukrainiečių mano, jog sprendimą atstatyti turėtų priimti sunaikintų miestų ir miestelių gyventojai, o 37% pasisako už tai, kad šiuos sprendimus priimtų vietos valdžia.

„Tuo pačiu ukrainiečiai mano, kad už pokario atstatymą turėtų mokėti būtent Rusija. 89% įsitikinę, kad sugadintos infrastruktūros atkūrimas turėtų būti finansuojamas konfiskuotu Rusijos turtu arba reparacijomis“, – teigiama tyrime.

 

Apklausą atliko socialinė grupė „Reitingas“ Tarptautinio respublikonų instituto (IRI) Analizės ir sociologinių tyrimų centro užsakymu visoje Ukrainoje, išskyrus Krymo, Donecko ir Luhansko sričių okupuotas teritorijas, nuo vasario mėn. vasario 1 d. iki vasario 5 d. telefonu, naudojant kompiuterį (CATI), remiantis atsitiktine mobiliųjų telefonų numerių imtimi.

Iš viso buvo apklausta 2000 Ukrainos gyventojų, vyresnių nei 18 metų. Tyrimo reprezentatyvumo paklaida su 0,95 pasikliovimo tikimybe neviršija 2%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()