„Nėra kur slėptis. Rusų laukia košmaras“. JAV generolas skelbia, kaip gudriai Ukraina pradeda Krymo puolimą (Video)  ()

JAV generolas Benas Hodgesas mano, kad Krymas tampa netinkamas RF ginkluotųjų pajėgų raketų paleidimo įrenginių dislokavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kryme suaktyvinus Rusijos oro gynybos sistemas, internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame tariamai vaizduojamos Ukrainos bepiločių orlaivių atakos. „The War zone“ suprato, ką gali Ukrainos dronai, kai kalbama apie pusiasalio deokupaciją.

Bepiločiams orlaiviams valdyti Ukrainos ginkluotosios pajėgos, be kita ko, naudojo „Starlink“ sistemą. Tačiau bendrovės savininkas Elonas Muskas, susirūpinęs „konflikto eskalavimu“, nusprendė apriboti „Starlink“ palydovinio interneto veikimą kai kuriuose laikinai okupuotuose Ukrainos regionuose. Todėl nebus susisiekimo ne tik sausumoje, bet ir teritoriniuose vandenyse. Jei dronas ar nepilotuojamas kateris judės didesniu nei 100 km/h greičiu, ryšys su juo bus automatiškai nutrauktas.

Tačiau valdyti dronus galima ne tik palydovinio interneto pagalba. Yra įrenginių, kurie turi autonominę navigacijos sistemą, nuotolinio valdymo pulteliu galima valdyti matymo zonoje, tačiau operatorius turi būti arti tikslo.

Nepriklausomai nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų sėkmės, jos yra „pademonstravimas, kaip Ukraina gali padaryti Krymą negyvenamu... jos taip pat yra Krymo išvadavimo pranašai“, – žiniasklaidai sakė JAV generolas Benas Hodgesas.

 

 

„Galiu tik daryti prielaidą, kad Ukraina puola pusiasalį smogiamaisiais bepiločiais orlaiviais, siekdama sunaikinti rusišką amuniciją, raketas, esančias traukinyje ar sunkvežimyje. Tikslas taip pat gali būti išbandyti savo galimybes ir kaip veikia bepiločiai orlaiviai. Tai gali būti tam tikras „grįžtamojo ryšio testas“ prieš artėjantį puolimą, ukrainiečiai galbūt bandys perimti iniciatyvą ir parodyti, kaip Rusijos ginkluotosios pajėgos nesusitvarko su situacija, o gal Ukraina nori pademonstruoti Baltiesiems rūmams, kad Krymo grąžinimas yra gana įmanoma idėja“, – sakė Hodgesas.

 

„Ir, žinoma, tokie išpuoliai turi didelį psichologinį poveikį – teigiamą Ukrainos piliečiams, kurie kasdien žūsta ir yra sužeidžiami savo namuose, ir neigiamą bei nerimą keliantį rusams“, – sakė Hodgesas.

 

„Krymas yra beveik tas pats, kas Masačusetsas. Kryme nėra kur slėptis. Visų svarbiausių karinių objektų ir ypatingos svarbos infrastruktūros objektų vieta yra gerai žinoma Ukrainos generaliniam štabui. Jiems tereikia galimybių tiksliai pataikyti. Atakuodami jie padaro Krymą netinkamu Rusijos Juodosios jūros laivynui (Sevastopolis), Rusijos oro pajėgoms (Sakai), Rusijos raketoms ir nepilotuojamoms paleidimo priemonėms, Rusijos logistikai ir aerodromui (Džankojus)“, – sakė Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(4)
(172)

Komentarai ()

Susijusios žymos: