Kremliuje prasideda panika: „gali būti, kad Rusijos tankams bus šakės“  (1)

Rusijoje kilo sujudimas dėl informacijos, kad sąjungininkai pasirengę perduoti Ukrainai nusodrinto urano sviedinius, kurie laikomi labai efektyviais prieštankiniais ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Romanas Svitanas paaiškino, kad kalbama ne apie branduolinius ginklus, kaip bando pateikti Rusijos valdžia, apibūdindama, kas yra šie šaudmenys.

Romano Svitano interviu ZAXID.NET galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

„Jei Putinas pradėjo kalbėti, vadinasi, nieko gero. Jie puikiai supranta, kad rusai paprasčiausiai neturi jokio pasipriešinimo šoviniams su nusodrinto urano antgaliais“, - įsitikinęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas.

Romanas Svitanas išsamiai paaiškino, kuo nusodrinto urano sviediniai pavojingi rusų tankams: „aktyvieji šarvai nuo jų neapsaugo. Rusijos tankų šarvo storis siekia iki 700 milimetrų, o tai yra atstumas, kurį labai lengvai praeina nusodrinto urano šerdis ir dar labiau išdegina viską tanko viduje, todėl visai tankų pramonei ir apskritai rusų tankams galima dėti kryžių, jeigu „Challenger“ išeis su šiais sviediniais, nes jie tai puikiai supranta“.

 

Karo ekspertas padarė išvadą: „Jie rado informacinį momentą tai padaryti ir pabandyti sustabdyti šios konkrečios rūšies sviedinių tiekimą, kaip jie stabdo kasetinių šaudmenų tiekimą, perkeldami juos į masinio naikinimo priemonių kategoriją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: