Tai rimta: Vakarų strategija sukėlė didžiulius Ukrainos nuostolius  ()

Vakarų strategija tapo Ukrainos problema – pasak žurnalistų, dėl to Ukrainai bus sunku atremti Rusijos agresiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų strategija etapais didinti ginklų tiekimą Ukrainai kainavo didelių nuostolių. Tai pareiškė dienraščio „The Washington Post“ žurnalistai.

Pasak žurnalistų, Vakarų šalys visomis išgalėmis stengiasi išvengti tiesioginio konflikto su Rusija, tačiau Ukraina ir jos ginkluotosios pajėgos kenčia dėl lėto ginklų tiekimo.

„Nors JAV prezidentas Bidenas pažadėjo remti Kijevą „tiek, kiek reikės“, Ukrainos pareigūnai, Vakarų diplomatai ir analitikai įspėja, kad pagalba užtrunka per ilgai“, - rašoma straipsnyje.

Leidinys teigia, kad tiek Ukraina, tiek Rusija ruošiasi suintensyvinti karo veiksmus pavasario viduryje, kai oro sąlygos taps tinkamesnės. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar neturi pakankamai ginklų, kad galėtų visiškai išvyti Rusijos okupantus iš Ukrainos teritorijos.

„Akivaizdu, kad laikas yra Rusijos pusėje, o tai reiškia, kad ji turi karių ir įrangos, reikalingos ilgam karui didžiuliame fronte“, - sakė Atlanto tarybos Europos programos analitikė Rachel Rizzo. Ji sakė, kad Ukrainai bus sunku atgrasyti Rusijos agresiją, jei ginklai ir amunicija bus atgabenami pernelyg lėtai.

Be to, kaip rašoma dokumente, kita problema yra ta, kad ne visų rūšių ginklų Vakarai yra pasirengę suteikti. Ukraina reikalauja vakarietiškų naikintuvų, tačiau NATO šalys neskuba jų suteikti. Žurnalistai priminė, kad Lenkija ir Slovakija pareiškė, jog yra pasirengusios suteikti Ukrainai savo sovietinių laikų naikintuvus.

 

„Pagrindinė Lenkijos lėktuvų esmė – pramušti stiklines lubas, parodyti, kad naikintuvų suteikimas nėra tabu ir nesukels Trečiojo pasaulinio karo“, - sakė neįvardytas Europos diplomatas.

Tačiau praėjusį mėnesį Atstovų rūmų posėdyje Pentagono politikos vadovas Kolinas Kahlas (Colin Kahl) atmetė prielaidas, kad trumpalaikėje perspektyvoje Ukraina būtų sėkmingesnė, jei Jungtinės Valstijos patenkintų jos prašymus dėl F-16. Jis teigė, kad naujų lėktuvų gamyba ir pristatymas užtruktų daugelį metų, o net ir esamų lėktuvų siuntimas užtruktų mažiausiai 18 mėnesių, kaip ir personalo apmokymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(5)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: