Tai peilis Ukrainai: skelbiama apie itin pavojingą Rusijos ginklą „Silok“  (7)

„Silok“ sistema veikia visus valdymo kanalus ir palydovinę navigaciją, tačiau sunaudoja daug elektros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija Ukrainoje plačiai naudoja „Silok“ kompleksus visų rūšių dronams slopinti. Ukrainos karys ir radijo technologijų ekspertas Serhijus Flash feisbuke pasakojo, kaip veikia įranga ir kodėl ji pavojinga.

„Silok“ – kupolo tipo elektroninio karo kompleksas, apimantis RF ginkluotųjų pajėgų pozicijas ratu, tai yra iš visų pusių. Jį sudaro kelios vertikalios antenos, sumontuotos ant kelių spindulių kryžiaus. Be to, rusai gali sumontuoti keturias kryptines antenas, kurios radijo trukdžius skleistų viena kryptimi.

Kompleksas veikia visus valdymo, signalų perdavimo ir palydovinės navigacijos dažnius, kuriuos naudoja dronai: ​​tiek kvadkopteriai, tiek įprastos formos orlaiviai. „Silok“ taip pat trikdo UHF radijo stotis iki 3 km atstumu ir „Wi-Fi“, nes slopina daug dažnių 2,4 ir 5,8 GHz juostose.

„Silok“ dažnių ir galios diapazonas:

  • 390–490 MHz (50+W);
  • 880-950MHz (20W);
  • 1200-1300MHz (5-7W);
  • 1550-1600MHz (5-7W);
  • 2200-2500MHz (35W);
  • 4900-5900MHz (20W).

 

„Silok“ energijos suvartojimas yra apie 600 W, jam reikia daug elektros, todėl jungiamas daugiausia į 220 V tinklą. Serhijus Flash atkreipė dėmesį į „įdomų inžinerinį sprendimą“ – po antenomis pakabinami agregatai su siųstuvais aušinami oro srautu (vėju).

Kompleksas yra modulinio dizaino, kurį Ukrainos oro žvalgybai lengva atpažinti iš oro. Tuo pačiu metu rusai patys gali pašalinti nereikalingus modulius ir antenas, taip pat taisyti įrangą kovinėmis sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(34)
(-26)

Komentarai (7)