Paaiškėjo paslaptis, kodėl Ukraina naikina laukuose paliktą rusų techniką (Video)  ()

Vasario pradžioje įgulų paliktus tankus T-72B3 ir šarvuočius BMP-2 rusams pavyko atsiimti prie Vuhledaro – dabar okupantai gali juos suremontuoti ir vėl mesti į mūšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė dažnai naudoja bepiločius orlaivius, kad sunaikintų jau apleistą Rusijos įrangą. Portalas „Defence Express“ paaiškino tokios taktikos įgyvendinamumą mūšio lauke.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Ukrainos saugumo tarnybos daliniai ne kartą rodė, kaip bepiločių orlaivių pagalba svaido granatas į sugadintą RF ginkluotųjų pajėgų įrangą, kurios įgulos jau seniai paliko mūšio lauką. Internautai dažnai stebisi, kodėl Ukrainos kovotojai rizikuoja bepiločiais orlaiviais ir granatomis, užuot gaudę aktyvius priešo tankus, šarvuočius ir panašiai.

Kaip rašo „Defense Express“, kartais dėl intensyvių karo veiksmų ar dėl kitų priežasčių nepavyksta pasiimti įrangos. Tuo pačiu yra rizika, kad pats priešas galės ją nutempti į savo poziciją, suremontuoti ir vėl mesti į mūšį.

Pavyzdžiui, „Ukraine Weapons Tracker“ karo analitikai atkreipė dėmesį į vaizdo įrašą, kurį SBU paskelbė kovo 23 d. Filmuotoje medžiagoje matyti netoli Vuhledaro, Donecko srityje, palikta Rusijos ginkluotųjų pajėgų įranga.

 

Ekspertai pastebėjo, kad rusai savo transporto priemones ten paliko vasario pradžioje ir nuo tada iš ten galėjo pasiimti T-72B3 ir BMP-2, kuriuos dabar galės naudoti ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(72)

Komentarai ()