„Šį žodį naudoti draudžiama!“ – neįtikėtina, kas fronte yra uždrausta Ukrainos kariams  (1)

Pasak Ukrainos kariuomenės teritorinės gynybos pajėgų 103-iosios atskirosios brigados vado Valerijaus Kurko, nepaisant to, kad kariai fronte pavargę, jie aiškiai supranta, kas bus, jei karas bus pralaimėtas, todėl taip ir daro – nepasiduoda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keli mėnesiai be rotacijų ir atostogų, ir nuolatiniai okupantų puolimai atima jėgas iš Ukrainos gynėjų. Tačiau, nepaisant to, jie aiškiai supranta, kad dabar ne laikas ilsėtis, nes nuovargis niekis, palyginti su tuo, kas gali būti, jei Ukraina pralaimės. Tai Karinės žiniasklaidos centre pareiškė Ukrainos kariuomenės teritorinės gynybos pajėgų 103-iosios atskirosios brigados vadas pulkininkas Valerijus Kurko.

Pasak Valerijaus Kurko, jis konkrečiais pavyzdžiais kovotojams aiškina „nuovargio“ supratimą.

„Priešą reikia sustabdyti dar toli, kol jis priartėja prie jūsų namų, todėl kiekvieną karininką, seržantą ir kareivį perspėjau: nuo karo nepasislėpsite kur nors užnugaryje, o visada turite būti pasiruošę eiti ten, kur bus priešas. Ir aš didžiuojuosi, kad mano kariai tai suprato ir tinkamai atlieka savo pareigas mūšiuose Ukrainos rytuose“, – sako brigados vadas.

Jis priduria, kad nevartoja žodžio „nuovargis“ ir draudžia jį vartoti jaunesniems vadams.

 

„Žinoma, kaip žmogus suprantu, kad yra nuovargis ir jis kaupiasi, bet to negalima lyginti su tuo, kas gali nutikti, jei pralaimėtume. Karas turėtų rūpėti kiekvienam Ukrainos piliečiui. Ne tik kariškiams, bet visiškai visiems. Ne visi turi imti ginklą ir eiti į frontą, bet kiekvienas ukrainietis kiekvieną dieną turi daryti tai, kas priartintų mūsų Pergalę. Šis tikslas turėtų būti bendras mums visiems“, – sakė Valerijus Kurko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(3)
(133)

Komentarai (1)